Τροποποιήσεις στους κινητήρες του VW T6.1 Transporter

Προκειμένου να πληρούνται οι απαιτήσεις του νέου προτύπου “EU 6 AP” που τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στην ΕΕ για εκπομπές επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

ο νέο ευρωπαϊκό πρότυπο που τίθεται σε ισχύ την 1ηο Ιανουάριος 2021 όσον αφορά τις εκπομπές επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, έχει τον τίτλο “EUd6-ISCFCM»Ή αν προτιμάτε για σύντομο«ΕΕ 6 ΑΡ»Και παρέχει σημαντικά αυστηρότερες προδιαγραφές.
Όσον αφορά τα οχήματα όπως το Volkswagen Τ6.1 Μεταφορέας προσφέρεται με μικτό βάρος τρένου έως 5,3 τόνους. (με πλήρες φορτίο και μέγιστο φορτίο έλξης), τις προδιαγραφές που ορίζονται από το νέο πρότυπο ΕΕ 6 ΑΡ είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
Για το λόγο αυτό, η Volkswagen Commercial Vehicles ανακοίνωσε εκτεταμένες τροποποιήσεις στη σειρά κινητήρων “ΕΑ288NutzΠοια χρησιμοποιεί, εκτός από τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών οξειδίων του αζώτου (ΟΧΙΧ), με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 0,5 λίτρα / 100 χλμ.
Εν ολίγοις, αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό σύστημα εξάτμισης κινείται τώρα κοντά στον κινητήρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχύτερη διαδικασία μείωσης των NOx, ενώ το σύστημα καυσίμου είναι νέο, οι υπερσυμπιεστές του συστήματος εξάτμισης και – καυσαερίων τριών σταδίων σύστημα ανακυκλοφορίας στην καύση του θαλάμου. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε ένα όχημα του VW Group το σύστημα “DeNOx 5.3».
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα καταλυτικού μετατροπέα διατηρείται “SCR»(Επιλεκτική Καταλυτική Μείωση» στο στάδιο εξαγωγής, μακριά από το χώρο του κινητήρα, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το πώς λειτουργεί το όχημα και κινείται, ένας από τους καταλυτικούς μετατροπείς (κοντά ή μακριά από τον κινητήρα) βρίσκεται σε λειτουργία πάντα, εξευγενίζοντας τα καυσαέρια σε τη βέλτιστη δυνατή θερμοκρασία, εξασφαλίζοντας τις χαμηλότερες δυνατές συγκεντρώσεις ΟΧΙΧ, είτε όταν το όχημα κινείται με χαλαρό ρυθμό εντός της πόλης, είτε όταν η λειτουργία του κινητήρα επιβαρύνεται στο μέγιστο, π.χ. όταν ρυμουλκώνει μεγάλα φορτία.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι παραπάνω τροποποιήσεις έχουν επίσης μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,5 lt / 100km. σε όλες τις εκδόσεις ισχύος κινητήρα.
Ταυτόχρονα, η γενιά “T6.1” είναι το πρώτο μοντέλο του VW Group που θα είναι εξοπλισμένο με το νέο υλικό (hardware) που ονομάζεται “DeNOx 5.3“Για το σύστημα SCR, σε συνδυασμό με το παραπάνω σύστημα”Δίδυμη δόση, Το οποίο αναλαμβάνει ουσιαστικά να ψεκάζει τα καυσαέρια με ένα διάλυμα σε δύο φάσεις AdBlue κατά το στάδιο της επεξεργασίας τους.
Μεταξύ των τροποποιήσεων αξίζει να αναφερθεί ο διπλασιασμός της χωρητικότητας του δοχείου AdBlue (στα 27lt τώρα), ωστόσο, η κατανάλωση αυτής της λύσης κατά τη λειτουργία του κινητήρα δεν αυξάνεται, με αποτέλεσμα την αύξηση της σχετικής αυτονομίας του οχήματος.
Τέλος, χάρη στο νέο σύστημα ψεκασμού / τροφοδοσίας με πίεση 2.500 bar, η μέγιστη ισχύς των διαφόρων εκδόσεων του μοντέλου που διατηρείται στα 90, 110, 150, 190 ή 204 hp (μονή ή διπλή turbo) δεν επηρεάζεται .

Source