Νέο σύστημα φωνητικών εντολών από την Iveco (+ vid)

Η Iveco, σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS), θα προσφέρει μια εξαιρετικά προηγμένη υπηρεσία φωνητικής εντολής με τα εμπορικά της οχήματα.

Ο Iveco, μετά το νέο πρόγραμμα Ασφαλής Οδήγηση -που είναι μέρος των ψηφιακών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο Ο Iveco ΕΝΕΡΓΟ και το οποίο είναι διαθέσιμο στις ειδήσεις Καθημερινά και Εξουσίαεγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία με φωνητική υποστήριξη μέσω Αμαζόνα Alexa, η γνωστή τεχνολογία εικονικού βοηθού Τεχνητή νοημοσύνη (Όλα συμπεριλαμβάνονται) αναπτύχθηκε από Αμαζόνα Ιστός Υπηρεσίες.
Με αυτόν τον τρόπο, τα φορτηγά της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών τους, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται τον σχεδιασμό των διαδρομών τους με φωνητικές εντολές, να ελέγχουν τη συντήρηση και τη γενική κατάσταση του οχήματος, αλλά και να ζητούν συμβουλές οδήγησης. Μέσω της φωνητικής υπηρεσίας, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν διάφορες λειτουργίες της καμπίνας, κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να γίνει μέσω κουμπιών και χειριστηρίων, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να παραμένουν ανενόχλητοι, εστιασμένοι στο δρόμο, γεγονός που αυξάνει την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, η νέα υπηρεσία διευκολύνει τους οδηγούς να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την κοινότητα οδήγησης. Iveco.
Η νέα υπηρεσία φωνής, σχεδιασμένη από την ομάδα της Iveco Digital με την υποστήριξή της AWS Επαγγελματίας Υπηρεσίες, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη μεθοδολογία “Αμαζόνα Εργαζόμενος Οπισθοδρομικός ΚαινοτομίαΔιδάσκει στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Καινοτομίας AWS και χρησιμοποιεί τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, τεχνολογία φωνητικής ασφάλειας και χωρίς διακομιστές
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα υπηρεσία φωνής, η οποία θα θέσει νέα πρότυπα στην αυτοκινητοβιομηχανίαΕίπε ο Fabrizio Conicella, επικεφαλής της Digital στο Iveco, προσθέτοντας:Αξιοποίηση του πεδίου του χαρτοφυλακίου του AWS, ο IVECO κατάφερε να καινοτομήσει και να προσφέρει σε χρόνο ρεκόρ μια νέα υπηρεσία που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να συνδεθούν με τα οχήματά μας και την κοινότητα των οδηγών μας. Η νέα υπηρεσία φωνής από Iveco υποστηρίζει τη μελλοντική ψηφιακή στρατηγική της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο για τους οδηγούς να εκτελούν τις εργασίες τους με διαδραστικό τρόπο, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης “.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο σχετικά με το πώς η AWS συμβάλλει στη μετατροπή ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας:

Source