Οι πελάτες της McLaren μισούν τα SUV

Θυμάστε τη ζημία που υπέστη η Samsung όταν ξεπέρασε τη γκάμα της με τόσα πολλά διαφορετικά smartphone; Ε, το ίδιο μπορεί να συμβεί McLaren το οποίο έχει δραπετεύσει εντελώς και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής δεκάδες παραλλαγές και εκδόσεις των μοντέλων του που βασίζονται πάντα σε ένα βασικό κορμό με V8. Αλλά οι πελάτες της McLaren δεν θέλουν συγκεκριμένα να δουν ένα μοντέλο: ένα crossover ή ένα SUV!

Από την άλλη πλευρά υπάρχει το Porsche, ο Lamborghini και το Aston Martin τα οποία με τη σειρά τους έχουν επεκτείνει σημαντικά το εύρος τους και τώρα έχουν ένα SUV με υπέροχα παραδείγματα Urus και DBX. Ευτυχώς, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren δεν εξετάζει καθόλου την ιδέα ενός SUV με τις μάρκες McLaren. Εξάλλου, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει καν αφού το πλαίσιο monocoque κόβεται και ράβεται μόνο για αθλητικές κατασκευές.

Ωστόσο, η ετήσια παραγωγή της McLaren δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τα 10.000 αυτοκίνητα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mike Flewitt σε βρετανικό περιοδικό. Πιστεύει ότι στο μέλλον δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 5.000 μονάδες ετησίως και παρόλο που η εταιρεία σχεδιάζει για το μέλλον ένα νέο πλαίσιο που θα καλωσορίσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα σχέδια για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

“Η μάρκα μας είναι απόλυτα αφοσιωμένη στα μηχανοκίνητα σπορ, τα supercars και τα αυτοκίνητα οδήγησης”, εξηγεί ο Flewitt. “Είναι πολύ νωρίς για να επεκτείνουμε τη μάρκα σε άλλους τομείς και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη μάρκα σε ένα προϊόν που σαφώς δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία μας.” Η απάντηση θα έρθει από την McLaren με την παρουσίαση του Artura το 2021.

Source