9.100 αιτήσεις σε 4 μήνες

1.552 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2020

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Στούκου, αποκάλυψε ότι σε 4 μήνες, έχουν υποβληθεί 9.100 αιτήσεις για το πρόγραμμα “I move Electricly”. Η πιλοτική κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΤΗΤΑ: Βρείτε ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης και ό, τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα επόμενα βήματα στην ηλεκτρονική κινητικότητα και την αστική κινητικότητα στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική εκδήλωση με τίτλο “Διαμόρφωση της κινητικότητας του αύριο».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για την Ελάχιστη Κινητικότητα και το SVAK (Σχέδια Αειφόρου Αστικής Κινητικότητας), τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποκτά, για πρώτη φορά, ένα νομικό πλαίσιο για τα «ελαφριά προσωπικά ηλεκτρικά οχήματα» το κενό που υπάρχει για την ασφαλή κυκλοφορία και προστασία των οδηγών τους. Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο θα ενημερώσει το νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό, προωθώντας ευφυή συστήματα μεταφορών. Ειδικότερα, διευρύνεται η δυνατότητα κυκλοφορίας ενός αυτοματοποιημένου αστικού λεωφορείου με συγκεκριμένες βαλβίδες ασφαλείας και σε προκαθορισμένες διαδρομές. Επιπλέον, για πρώτη φορά, μπορείτε να οδηγήσετε ένα φορτηγό ή ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό χωρίς οδηγό στο δρόμο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον κ. Κεφαλογιάννης Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα είναι και πάλι σε θέση να ηγηθεί της σχετικής επιστημονικής έρευνας και δοκιμών, καθώς τέτοια προγράμματα είναι ήδη έτοιμα.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Στούκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη του προγράμματος “I Move Electricly”, σημειώνοντας ότι Σε 4 μήνες, έχουν υποβληθεί 9.100 αιτήσεις και απορροφήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εσόδων 40 εκατομμυρίων ευρώ στη σχετική αγορά. Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ήδη ξεπεράσει κατά 20% τις ταξινομήσεις των τελευταίων 4 ετών, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικά ποδήλατα. Επίσης ενθαρρυντική είναι η απόδειξη για την απόσυρση παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, η οποία συνοδεύεται από επιπλέον οικονομική υποστήριξη, καθώς το 55% των επιλέξιμων για αυτό το κίνητρο το χρησιμοποιούν. Ταυτόχρονα, ο κεντρικός στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επεσήμανε η κα Σδούκου, η οποία άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου του προγράμματος “I move Electricly”, είναι η δημιουργία ενός ικανοποιητικού δικτύου σταθμοί φόρτισης.

Ο Γενικός Γραμματέας Στούκου δήλωσε ότι την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου στους Δήμους για τη χρηματοδότηση των σχεδίων τοποθέτησης και των σημείων χρέωσης. Η συμμετοχή των Δήμων, όπως επεσήμανε η GG Energy, κατέγραψε ρεκόρ, με 259 δήμους να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση, πράγμα που σημαίνει ότι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα βρίσκονται 10.000 σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, η εγκατάσταση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μια «αγορά» 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Source