Mega Test: Με 10 B-SUV σε άσφαλτο και βρωμιά (+ βίντεο) Mega Test: Με 10 B

263.981 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/8/2020

Η πιο καυτή κατηγορία στην αγορά είναι χωρίς αμφιβολία αυτή των μικρών crossover, τα οποία είναι η νέα τρέλα των κατασκευαστών. Πριν από περίπου 10 χρόνια, η Nissan Juke και η Renault Captur ήταν οι πρόδρομοι μιας κατηγορίας οχημάτων που συνδυάζουν τις συμπαγείς διαστάσεις για την ευελιξία και την οικονομία των αστικών περιοχών με μια περιπετειώδη φύση και δυνατότητες για “υπαίθριες δραστηριότητες”. Οι άνθρωποι λάτρεψαν την ιδέα και έτσι φτάσαμε σήμερα με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία να έχει χτυπήσει το κόκκινο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έδωσαν το «παρόν». Και η ένταση του διαγωνισμού δεν σταματά με αναμονή νέων προτάσεων, όπως το εξαιρετικά ενδιαφέρον Toyota Yaris Cross, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγο, αλλά θα κυκλοφορήσει το 2021.

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε μια ευκαιρία εδώ και πολύ καιρό να κάνουμε ένα σκονισμένο και λασπώδες, εκτός δρόμου “γύρο”, όπως αυτά που μόνο η AutoTirti ξέρει πώς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει για τρεις δεκαετίες, με πρωταγωνιστές τα μοντέρνα μικρά crossover . Η εποχή μετά την καραντίνα ήταν το μόνο που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στα βουνά και τις άγνωστες παραλίες της Αττικής.

All Star (βρωμιά) παιχνίδι

Το 10, το οποίο ζητήθηκε να μας δείξει αν τα μοντέρνα crossover είναι απλά μια παράσταση ή πραγματικά δεν κολλάνε στο δύσκολο, αποτελούνταν από 9 δίτροχα και 1 τετράτροχο μοντέλο (Jeep Renegade). Εκτός από το ζήτημα της διαθεσιμότητας, με την παρουσία ενός τετρακίνητου μοντέλου, θέλαμε να έχουμε ένα σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες των μοντέλων 4×2 στα οποία υπήρχε όλο το νέο ανταγωνισμό (Ford Puma, νέο Nissan Juke, νέο Renault Captur και Peugeot 2008), αλλά και βασικοί παίκτες όπως τα Citroen C3 Aircross, Fiat 500X, Opel Crossland X, Skoda Kamiq και VW T-Roc. Θα θέλαμε σίγουρα μοντέλα όπως τα Hyundai Kona, Kia Stonic, SEAT Arona και Suzuki Vitara μαζί, αλλά δεν υπήρχε τότε διαθεσιμότητα λόγω των συνθηκών από τους αντιπροσώπους.

Κυβόλινθοι, υδρόβια πτηνά και άμμος

Αγοράζουμε αυτοκίνητα για … χαλαρά εδάφη, αλλά βγαίνουμε πραγματικά για να τα οδηγήσουμε εκεί; Και αντ ‘αυτού, ας πούμε ότι ο οδηγός είναι πρόθυμος, το μικρό crossover του σήμερα μπορεί; Έχει τις δεξιότητες; Ή είναι όλα ανυψωμένα, μαλακά οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για να μας καθίσουν λίγο ψηλότερα από τα συμβατικά αδέλφια τους, για να μας κάνουν να νιώσουμε λίγο “μάτσο”, που “ξέρουν” τους αρέσουν, αλλά καταλήγουν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ κάθε Σάββατο.

Το ημερολόγιο του καταστρώματος κατέγραψε μια δύσκολη χωματόδρομο από την πηγή Καρακάντα ​​της Πεντέλης προς τον Άγιο Πέτρο Διόνυσο με πλακόστρωτα, νερό και λάσπη σε 2 περάσματα. Μετά από λίγα χιλιόμετρα ασφάλτου φτάσαμε στην παραλία του Σχοινιά για μια δοκιμή άμμου. Στο δρόμο βόρεια βρεθήκαμε στον Ραμουντά και από εκεί μέσα από χωματόδρομους προς άγνωστες παραλίες απέναντι από την Εύβοια και τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία του Λιμνίου. Μετά από μια δασική διαδρομή φτάσαμε στη γραφική παραλία της μικρής Σέσης για να καταλήξουμε σε μια άσφαλτο για να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά στην άσφαλτο και να επιστρέψουμε μέσω Γραμματικού και να ανέβουμε αυτή τη φορά ο Διόνυσος. Για ακριβώς τι κάνουν τα 10 “εργαλεία” που συγκρίνουμε εδώ, δείτε τις παρακάτω σελίδες.

Source