Εγγραφή ηλεκτρικού αυτοκινήτου Atlanta (βίντεο)

Η Porsche Taycan σημείωσε ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στο Michelin Raceway Road στην Ατλάντα.

Μόνο το Porsche, ο οποίος γέννησε ηλεκτρικό ρεύμα Ταϊκαν. Αυτό είναι ένα sedan και είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας.

Είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις, το 4S με μπαταρίες 79,2 και 93,4 kWh και Turbo, Turbo S, που βγαίνουν μόνο με τη μεγαλύτερη μπαταρία. Τον περασμένο Απρίλιο, η Porsche παρουσίασε τις τεχνικές προδιαγραφές και τις επιδόσεις όλων των εκδόσεων, και μέχρι το τέλος του έτους ήταν έτοιμο να δημιουργήσει ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Michelin Raceway Road στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Στο τιμόνι του turbo S που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο οδηγός αγώνων Lee Keane, ο οποίος αγωνίζεται στο United SportsCar Championship, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση της Rolex Sports Car Series και της American Le Mans Series, όπου κέρδισε δύο τίτλους, ο πρώτος το 2009 και στη δεύτερη το 2012 στις κατηγορίες GT ​​και GTC, αντίστοιχα.

Ο Keane, επομένως, ολοκλήρωσε τον γύρο 2,54 μιλίων (4,10 km) σε 1: 33,88 λεπτά για να δημιουργήσει ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κύκλωμα. Αυτό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η Porsche ανέβασε δύο βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο Youtube τις προηγούμενες ημέρες.

“Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα κεντρικά γραφεία της Porsche Cars North America, οι τεχνικές S, οι μεγάλες ευθείες και οι αλλαγές υψομέτρου απαιτούν εξαιρετικές πληροφορίες, σταθερότητα και ισχύ από οποιοδήποτε αυτοκίνητο”, ανέφερε το δελτίο τύπου της Porsche.

“Αυτό το κομμάτι είναι ανελέητο, που σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτείτε εντελώς το αυτοκίνητο. Η απόδοση στις στροφές ήταν καταπληκτική. Ειδικά στο εσωτερικό ήταν ζωντανή και σταθερή και η απόκριση του τιμονιού ήταν άμεση και διάχυτη. Η δύναμη στηρίζεται το κεφάλι σας πίσω, ερχόμενος από τη στροφή και τα φρένα έχουν εξαιρετική ανατροφοδότηση. “Οι ηλεκτρικοί κινητήρες ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα, η ισχύς είναι ακριβώς εκεί που τη χρειάζομαι και σε συνδυασμό με τις ενεργές διαφορές η Taycan αλλάζει το παιχνίδι”, δήλωσε ο Keane.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ γύρου έγινε με τα ελαστικά Pirelli P Zero NF0 Electron, μέγεθος 265 / 35-21 μπροστά και 305 / 30-21 πίσω, τα οποία προσαρμόστηκαν στους τροχούς 21 ιντσών του Taycan Turbo S , ενώ η πίεση ρυθμίστηκε. στα 41 PSI και στα τέσσερα.

Πηγή

.Source