Το αυτοκίνητο της Apple δεν αναμένεται πριν από το 2025-2027

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις τον τελευταίο καιρό για την Apple που έρχεται στο αυτοκίνητο τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Το πρόγραμμα της εταιρείας που ονομάζεται Project Titan είχε ξεκινήσει το 2014 και έχει περάσει από 40 κύματα για να παραμείνει ζωντανός.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα άλλο σκίτσο ενός σχεδιαστή που ονομάζεται Erick Martinez, το οποίο δείχνει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του πώς θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο με ένα δαγκωμένο μήλο στη μάσκα.

Αλλά για τους πιο cool αναλυτές και εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα τα δεδομένα της εταιρείας, πιστεύουν ότι χρειάζεται ακόμη πολύς χρόνος για να μπορέσουν να τα θέσουν σε παραγωγή.

Το ερώτημα είναι γιατί είναι τόσο αργά για την εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων να πάρει ένα αυτοκίνητο για το οποίο μιλούν όλοι, αλλά στην πράξη δεν έχει δει τίποτα; Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην «υποχρέωση» της Apple να κυκλοφορήσει επιτυχημένα προϊόντα.

Για να γίνει αυτό με αυτοκίνητα απαιτείται επίσης προσεκτική κίνηση και εκτεταμένες δοκιμές. Τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα για την εταιρεία (δείτε για παράδειγμα την αποτυχία του Home Pod “έξυπνων ηχείων”), ούτε όλα τα προϊόντα της έχουν άμεση αποδοχή από το κοινό. Ειδικά όταν το αυτοκίνητό της θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας όχι μόνο στα μηχανικά του μέρη και στην ηλεκτροδότηση αλλά κυρίως στην αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα πράγματα γύρω από την Apple, παρά τη δυναμική της στις νέες τεχνολογίες, ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα είναι πολύ ισχυρότερος από ό, τι γνωρίζει η εταιρεία στις ηλεκτρονικές κατασκευές που ασχολείται.

Για παράδειγμα, όταν το αυτοκίνητο της Apple παρουσιάζεται σε κάποιο σημείο, εταιρείες που ήδη λειτουργούν σε αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα έχουν συλλέξει αρκετά δεδομένα για να κάνουν τα αυτοκίνητά τους πιο εξελιγμένα και πολύ πιο αποτελεσματικά.

Προς το παρόν, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί κάποιες αρχικές τεχνικές προδιαγραφές, κάτι που με τις πολύ γρήγορες εξελίξεις στην ηλεκτρική πρόωση και την αυτόνομη οδήγηση, συνεχώς ωθεί το λανσάρισμα του μοντέλου της Apple.

Μετά από όλα αυτά, και τις μεγάλες καθυστερήσεις, η πιο αισιόδοξη βλέπει ότι το αυτοκίνητο της Apple, εάν υπάρχει πραγματικά, θα εμφανιστεί μετά το 2025, ίσως χρειαστεί να φτάσει το 2028 για να εισέλθει στην αγορά.

Source