Τι καταστρέφει τις ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό;

Όπως όλα στο αυτοκίνητο, από το αμάξωμα έως το εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη του, έτσι και το ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό χρειάζονται φροντίδα και προσοχή ώστε να μην χαλάσουν. Τώρα όλα τα νέα αυτοκίνητα έχουν μια οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για αυτό σύστημα πολυμέσων, σε διαστάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7,0 – 10,25 ίντσες. Ταυτόχρονα, τοποθετούνται ψηφιακές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών και παρόμοιων διαστάσεων πίνακας οργάνων, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα.

Δείτε επίσης: Πόσο λάδι καίει ένας κινητήρας κανονικά;

Η οθόνη αφής του infotainment συγκεντρώνει πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με το κινητό τηλέφωνο, καθώς και μεμονωμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Εκτός αυτού, πολλά παραδοσιακά κουμπιά έχουν αφαιρεθεί από την κονσόλα και έχουν ενσωματωθεί στις οθόνες (π.χ. λειτουργία του συστήματος κλιματισμού).

Ο οδηγός και ο επιβάτης πρέπει να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό και τον καθαρισμό τους, καθώς μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να είναι θανατηφόρα και πρέπει να αντικατασταθεί. Ένα από αυτά είναι να πέσω υγρά (νερό, καφές, χυμός κ.λπ.) σε επαρκή ποσότητα και όχι σταγόνες, γιατί μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, που σημαίνει καπνό, φωτιά ή δυσλειτουργία.

Δείτε επίσης: Ποιες κακές συνήθειες φθείρεται το turbos;

Όταν πιέζετε με τα δάχτυλα, μην ασκείτε υπερβολική δύναμη στο σύστημα, γιατί πολύ απλά το υπερβολική πίεση στην οθόνη μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Όταν το πλαίσιο οθόνης ή κουμπιού πρέπει να καθαριστεί επειδή έχει συσσωρευμένη σκόνη και δάχτυλα, θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί. (π.χ. μικροΐνες) Καθαρισμός τους με σκληρά υφάσματα ή διαλύτες (αλκοόλ, βενζόλιο, αραιωτικάαπαγορεύεται από το ρόπαλο, επειδή αυτά τα υλικά θα καταστρέψουν την οθόνη και το ταμπλό γενικά, δημιουργώντας ακόμη και αποχρωματισμό. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Είναι επίσης καλό για τη μακροζωία των οθονών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το ταμπλό καλύπτεται με προστασία από τον ήλιο. Αυτό τους προστατεύει από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, καθώς και από ολόκληρο το ταμπλό μαζί με το τιμόνι.

Δείτε επίσης: Πώς οδηγούμε μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας;

Source