Πώς είναι το GR Yaris εναντίον του Celica GT-Four;

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το GR Yaris, κάναμε τη σύγκριση – με κάποιο τρόπο – με το Celica GT-Four. Σήμερα, το Πέμπτο εργαλείο να βάλω και τα δύο Toyota βλέποντας την πίστα.

Οι Ιάπωνες το λένε Το κορυφαίο Yaris είναι πνευματικός απόγονος της αντίστοιχης Celica. Τετρακίνηση, turbo, αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο και ατελείωτες επιρροές WRC, το GR Yaris είναι το πιο συζητημένο αυτοκίνητο της εποχής μας. Με Ροπή 261 ίππων και 360 Nm από την πιο ισχυρή τρικύλινδρο παραγωγή όλων των εποχών (μέχρι το Koenigsegg Gemera), επιταχύνει σε πρώτα 100 χλμ / ώρα εντός 5,5 dl. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km / h. Αυτό έχει επίσης μερικά επιπλέον καλούδια, όπως τα πλαστά BBS 18 κιλών και Torsen διαφορικά μπροστά και πίσω, καθιστώντας το πραγματικό “όπλο”. Ο χρόνος του 1.17.72 είναι πραγματικά αξιέπαινο.

Δείτε επίσης: Το Impreza STI μαθαίνει χορό στο GR Yaris (+ βίντεο)

Ο Celica GT-Four Είναι 25 ετών μεγαλύτερη, αλλά φαίνεται πολύ δύσκολη στο Yaris. Όσον αφορά την απόδοση, είναι πίσω, μαζί του Τετρακύλινδρος turbo 2 λίτρων να εκτελέσει 242 hp και 303 Nm. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει μία αναλογία μικρότερη (5ari) και επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα ολοκληρώθηκε περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο αργότερα (6,1 dl.), αλλά στο τέλος παίρνει το αίμα της πίσω και εκμεταλλεύεται τα ηλεκτρονικά “πολύτιμοι λίθοι” του GR, φτάνοντας μέχρι 240 χλμ / ώρα. Στην πίστα, ωστόσο, οι σχεδόν 3 δεκαετίες που τις χωρίζουν σε εξέλιξη, μεταφράζονται σε περισσότερα από 7 dl διαφορά (1.25.25)!

Διαβάστε επίσης: Το Toyota GR Yaris τιμά το Celica GT-Four (+ βίντεο)

Φυσικά, ο σκοπός των Βρετανών δεν ήταν να συγκρίνει τα δύο αυτοκίνητα, αλλά να τονίσει πόση τεχνολογία έχει προχωρήσει από την τελευταία φορά που η Toyota είχε ένα αντίγραφο ράλι στη γκάμα της. Και δώστε μας μερικές εντυπωσιακές λήψεις, με το “γονατιστή” του Celica GT-Four.

Πώς είναι το GR Yaris εναντίον του Celica GT-Four;

Source