Τι είναι το φίλτρο GPF και πώς διαλύεται γρήγορα;

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλές τεχνολογίες και συστήματα που τα ελαχιστοποιούν εκπομπές επιβλαβών ρύπων, που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία όλων μας. ο καταλυτικοί μετατροπείς το οποίο άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως σε οχήματα στη δεκαετία του ’90 ήταν το πρώτο βήμα. Μια δεκαετία αργότερα, το Φίλτρα DPF (Φίλτρο σωματιδίων ντίζελ) σε κινητήρες ντίζελ και μείωσε σημαντικά τον μαύρο καπνό.

Δείτε επίσης: Ξέρετε τι κάνει το κουμπί Αυτόματη αναμονή;

Προς το AdBlue ήταν το επόμενο βήμα για τη δραστική μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx σε ντίζελ), ενώ για τους βενζινοκινητήρες, η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι Φίλτρα GPF (Φίλτρο σωματιδίων βενζίνης). ο σύστημα φίλτρου σωματιδίων βενζίνης (GPF) αφαιρεί τις αναθυμιάσεις και καίει αυτόματα ή οξειδώνει την συσσωρευμένη αιθάλη ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η αιθάλη που έχει συσσωρευτεί στο φίλτρο αφαιρείται αυτόματα από το σύστημα ελέγχου κινητήρα και από την υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων σε κανονικές ή υψηλές ταχύτητες οδήγησης.

Αλλά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο οδηγείται συνεχώς με χαμηλή ταχύτητα και μικρές αποστάσεις, τότε η “παγιδευμένη” αιθάλη ενδέχεται να μην αφαιρεθεί αυτόματα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας καυσαερίων. Σε αυτήν την περίπτωση, το φίλτρο GPF θα φράξει και θα φωτίστε έναν σχετικό δείκτη GPF στον πίνακα οργάνων.

Δείτε επίσης: Γιατί σταματάμε στο “κλικ” της αντλίας; (+ βίντεο)

Η άμεση κίνηση που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να οδηγήσει το αυτοκίνητο τουλάχιστον 30 λεπτά με ταχύτητες άνω των 80 km / h, ώστε να αφαιρεθεί η αιθάλη και να σβήσει η ένδειξη. Εάν η λυχνία GPF συνεχίσει να αναβοσβήνει και ο κινητήρας ελέγχου ανάβει, τότε απαιτείται εργαστήριο. Εάν ο οδηγός το παραμελήσει, το σύστημα είναι πιο πιθανό να καταστραφεί και να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου.

Source