Ηλεκτρικό με πλαστικό σώμα και μόλις 12 ίππους

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο του 2019, η Toyota παρουσίασε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί το 2020. Και λίγο πριν από το τέλος του έτους, η Toyota τήρησε την υπόσχεσή της εισάγοντας το C pod, την έκδοση παραγωγής των προαναφερθέντων. έννοια.

Το μήκος του είναι μόλις 2,49 μέτρα, το πλάτος του 1,29 μέτρα και το ύψος του είναι 1,55 μέτρα, καθιστώντας το μικρότερο και στενότερο ακόμη και από το Smart ForTwo EQ.

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από πλαστικά πάνελ, το οποίο μειώνει το βάρος σε μόλις 690 κιλά. Σε αντίθεση με το Toyota i-Road που είναι πρακτικά μια τρίτροχη μοτοσικλέτα, το C pod μπορεί να μεταφέρει έως δύο επιβάτες και λίγες αποσκευές πίσω από τα καθίσματα.

Η ισχύς παράγεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου στα 9,06 kWh. Η εμβέλειά του μπορεί να φτάσει τα 150 χλμ με μία μόνο χρέωση. Η απόδοση του κινητήρα είναι 12,5 hp και 56 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, με τελική ταχύτητα μόλις 60 km / h.

Το μικρό αυτοκίνητο της Toyota πωλείται ήδη στην Ιαπωνία στην τιμή των 14.500 ευρώ περίπου, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα εξαχθεί σε άλλες αγορές.

Source