Έρχονται τα e-Vanettes του PSA Group

Το 2021 θα παρουσιαστούν οι Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel Combo-e, καθώς και οι εκδόσεις επιβατών e-Berlingo, e-Rifter και Opel / Vauxhall Combo-e Life.

Ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε από το 2019 ότι σκοπεύει να ηλεκτρολύσει πλήρως όλες τις προτάσεις οχημάτων που προσφέρει στη βιομηχανία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με στόχο, έως το 2025, να προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων.
Έτσι μετά την παρουσίαση των ηλεκτρικών εκδόσεων του Μεσαία φορτηγά (D-Vans) αλλά και του Μεγάλα φορτηγά (E-Vans), σε όλες τις μάρκες του Ομίλου (Citroen, Peugeot, Opel / Vauxhall), η σειρά παίρνει την κατηγορία Βανιέτες (B-Vans), καθώς και τις αντίστοιχες εκδόσεις επιβατών τους.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του Citroen Berlingo, Συνεργάτης Peugeot και Comel Opel / Vauxhall, έχει ήδη λάβει σημαντικές διακρίσεις (π.χ.Διεθνές Van της Χρονιάς»Για το 2019) ενώ οι συνολικές πωλήσεις τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018 (όταν ξεκίνησε η διαθεσιμότητά τους), ξεπερνούν τις 650.000 μονάδες!
Τα νέα Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel / Vauxhall Combo-e, καθώς και τις αντίστοιχες εκδόσεις επιβατών τους (Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Rifter & Opel / Vauxhall Combo-e Life) βασίζονται στην πλατφόρμα “eCMPΑπό τον Όμιλο, θα εφοδιαστεί με υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 50kWh και Ηλεκτρικός κινητήρας 100 kW (136 hp) ενώ θα φέρουν εναλλακτικά, δύο τύπους Φορτιστής, ένα μονοφασική 7.4kW ή ένα τριφασική 11kW.
Η παραγωγή και των δύο οχημάτων και των μπαταριών τους θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Vigo (Γαλικία, Ισπανία), ενώ η παραγωγή του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις Tremey (Γαλλία) και Valenciennes (Γαλλία) αντίστοιχα.

Source