Το νέο Tucson απευθύνεται στο best seller της Hyundai

115.320 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/12/2020

Ο τέταρτης γενιάς Hyundai Tucson Παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο και η Osonoupo αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στη χώρα μας, ενώ ήδη προσφέρεται προς πώληση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ο στόχος του μικρού και μεσαίου SUV της Hyundai, πάντα σύμφωνα με το στρατόπεδο της Νότιας Κορέας, είναι να το επιστρέψει στην κορυφή των πωλήσεων για το εμπορικό σήμα στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις μικρών SUV ενδέχεται να έχουν μειωθεί 37 ποσοστιαίες μονάδες στην Ευρώπη έως το 2020 λόγω της πανδημίας, μειώνοντας τον Tucson στη δεύτερη θέση πίσω από την Kona στην εσωτερική κατάταξη της μάρκας, όπως ανέφερε η Jato Dynamics, ωστόσο οι άνθρωποι της μάρκας στοιχηματίζουν να αλλάξουν το τοπίο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Hyundai στην Ιταλία, Andrea Crespi, στο Automotive News Europe, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά ότι το νέο Tucson θα επιστρέψει στη νέα του γενιά, ως το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις της Hyundai. Ο στόχος της Hyundai για τη γειτονική χώρα είναι 15.000 αυτοκίνητα έως το 2021, εκ των οποίων 7.000 είναι υβρίδια και 1.500 υβριδικά plug-in. Μιλώντας για κινητήρες, ας υπενθυμίσουμε ότι ο νέος, Tuson μήκους 4,5 μέτρων προσφέρεται με βενζινοκινητήρες και κινητήρες ντίζελ 1,6 λίτρων. ισχύ από 115 έως 180 hp, ενώ στην κορυφή του εύρους βρίσκεται το Πρόσθετη υβριδική έκδοση 265 ίππων με βενζινοκινητήρα 1.600 ίππων και ηλεκτρικό κινητήρα. Επιπλέον, υπάρχει μια υβριδική έκδοση με τον ίδιο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 44,2 kW, συνδυασμένη απόδοση 230 hp. Για το κιβώτιο ταχυτήτων στους δύο ή τέσσερις τροχούς συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων είτε με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων ή στην περίπτωση του υβριδικού και του υβριδικού Plug-in με αυτόματο 6 ταχυτήτων. Επομένως, ένα βασικό «όπλο» του νέου Tucson είναι το πλήρες φάσμα εκδόσεων σε δίτροχες και τετράτροχες εκδόσεις.

Επιπλέον, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με το νέο σχέδιο σχεδίασης που ονομάζεται “Parametric Dynamics design”, με εξέχον στοιχείο την εντυπωσιακή μάσκα με μια σειρά τραπεζοειδών στοιχείων, που θυμίζουν πολλές κλίμακες. Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας που είναι ενσωματωμένα και στα δύο άκρα της μάσκας, ενώ πρόσθετα φώτα έχουν τοποθετηθεί στα ανοίγματα που βρίσκονται κάτω στα άκρα του προφυλακτήρα. Περνώντας πλάγια, κατά μήκος των πλευρών, υπάρχει χρώμιο που ακολουθεί τη γραμμή οροφής και έχει το σχήμα της πίσω κολόνας, ενώ οι τροχοί 17, 18 ή 19 ιντσών έχουν περίπλοκο και ασύμμετρο σχεδιασμό. Στο πίσω μέρος, μια κόκκινη ράβδος LED καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος, καλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο τις κάθετες λάμπες και στα δύο άκρα. Ένα ασημένιο στοιχείο στον προφυλακτήρα, ο τύπος αεροδυναμικού διαχύτη δίνει το «παρόν», ενώ το αισθητικό παζλ συμπληρώνεται με το αεροτομή, το οποίο είναι μια φυσική συνέχεια της οροφής. Δεύτερο σημείο για τον Tucson και την ιδιαίτερη σχεδιαστική του ταυτότητα, που το κάνει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τον διαγωνισμό.

Μπαίνοντας τώρα στην καμπίνα, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών αποκτά ένα νέο σχέδιο, ενώ βλέπουμε ότι το ταμπλό χωρίζεται σε δύο στρώματα μέσω μιας φάσης κατά την οποία οι αγωγοί αέρα “καλύπτονται προσεκτικά”. Αυτή η αφή συνεχίζεται και κοσμεί τα πάνελ των θυρών. Το νέο Tucson έχει επίσης αναβαθμιστεί σημαντικά με πλωτό ψηφιακό ταμπλό 10,25 ιντσών ακριβώς πίσω από το τιμόνι. Η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών που τοποθετείτε στο κέντρο της κονσόλας έχει το ίδιο μέγεθος, με όλα αυτά που συνεπάγονται εργονομία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενσωμάτωση της σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto και Bluetooth για δύο συσκευές. Οι χώροι για 5 επιβάτες (δηλ. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 15 mm σε 1.865 mm και το μεταξόνιο κατά 10 mm έως 2.680 mm) και μικρά αντικείμενα, εσωτερικός κρυμμένος φωτισμός και κορμός 620 λίτρων “γραβάτα” το γλυκό σε επίπεδο πρακτικότητας.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το νέο Hyundai Tucson αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά SUV και η επιστροφή του στην κορυφή των πωλήσεων της Hyundai στην Παλιά Ήπειρο θεωρείται δεδομένο. Περιμένουμε την άφιξή του στην ελληνική αγορά στο άμεσο μέλλον για να δούμε τις τιμές στις οποίες θα ξεκινήσει την καριέρα του. Προς το παρόν, η τιμή του είναι 29.400 ευρώ στην Ιταλία. Θα επιλέξετε το νέο Hyundai Tucson για την επόμενη αγορά σας;

Source