Πώς «γεννήθηκαν» τα αρωματικά δέντρα;

Θέση αρωματικά δέντρα Η ανάρτηση στον εσωτερικό καθρέφτη των αυτοκινήτων έχει περάσει από γενιές οδηγών, καθώς ειδικά στο παρελθόν ήταν αναπόσπαστο αξεσουάρ. Τα χαρακτηριστικά σχήματα πράσινου χαρτιού με χριστουγεννιάτικο δέντρο είχαν έντονη μυρωδιά, την οποία άρεσαν σε μερικά, ενώ άλλα αισθάνονταν ζάλη.

Δείτε επίσης: Ξέρετε τι κάνει το κουμπί Αυτόματη αναμονή;

Σήμερα μπορεί να μην κρέμονται στον καθρέφτη επειδή μπορεί να ενοχλούν την οδήγηση καθώς πηγαίνουν μπρος-πίσω, αλλά είναι σε μια περίπτωση και έχουν ένα ελαφρύτερο και πιο ευχάριστο άρωμα. Αλλά πώς «γεννήθηκαν» αυτά τα χαρακτηριστικά αρωματικά δέντρα;

Η προέλευσή τους εντοπίζεται στο μακρινό 1952, όταν εμφανίστηκε ως δημιουργία ενός Γερμανός-Εβραίος χημικός, του Julius Sämann. Για να αποφευχθεί η δίωξη κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, ο Sämann έφυγε από τη γερμανική πόλη Uffenheim από όπου προήλθε και ταξίδεψε στο Καναδάς. Εκεί, για πέντε χρόνια μελέτησε τις αρωματικές ενώσεις από πευκοβελόνες και τέλος, βρήκε έναν τρόπο να εξαγάγει τα αιθέρια έλαια. Το άρωμα που δημιούργησε το έβαλε σε ειδικό χαρτί, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί εκεί για αρκετές ημέρες και να μην εξατμιστεί γρήγορα.

Δείτε επίσης: Τι δείχνουν αυτά τα σημάδια στα ελαστικά;

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1952 ένας γαλατάς από το Watertown της Νέας Υόρκης, παραπονέθηκε στον Sämann όταν το φορτηγό γάλακτος μύριζε ξινόγαλο γάλα. Έτσι ο χημικός ενεργοποιήθηκε και έκανε το αρωματικό δέντρο. Την ίδια χρονιά υπέβαλε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για χαρτί εμποτισμένο με “αρωματικές ουσίες που καταστρέφουν την οσμή”, μαζί με ένα σελοφάν και ένα κορδόνι περίσφιξης έτσι ώστε να μπορεί να κρεμαστεί.

Ο σχέδιο δέντρων Δεν είναι τυχαίο ότι ο Sämann εμπνεύστηκε από τα δάση του Καναδά, όπου πέρασε αμέτρητες ώρες για την ανάπτυξη της εφεύρεσής του. Αυτό το χαρακτηριστικό αρωματικό δέντρο έγινε γρήγορα εμπορική επιτυχία. Πωλήθηκε παγκοσμίως σε εκατομμύρια αντίτυπα από την Little Trees, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Sämann, ο οποίος πέθανε το 1999 σε ηλικία 88 ετών.

Δείτε επίσης: Μας κάνει να κρεμάσουμε τη μάσκα στον καθρέφτη;

Source