Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία που φορτίζει σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με μια έκθεση, η Toyota θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, του οποίου η μπαταρία θα φορτιστεί πλήρως σε 10 λεπτά.

Η είσοδος της στην ηλεκτρονική κινητικότητα φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει Toyota. Μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί σε υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά είναι καιρός για τους Ιάπωνες να στραφούν σε ηλεκτρικά και να ακολουθήσουν τις άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τον περασμένο Ιούνιο συζητήθηκαν δύο νέα ηλεκτρικά crossover το 2022 και πρόσφατα η ολοκαίνουργια πλατφόρμα e-TNGA παρουσιάστηκε από κοινού με τη Lexus. Αυτή τη φορά μια ανάρτηση στον ιστότοπο της Nikkei Asia φέρνει στο φως νέες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Toyota.

Για να είμαστε ακριβείς, δηλώνει ότι η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το 2021 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, του οποίου η μπαταρία θα φορτιστεί πλήρως σε μόλις 10 λεπτά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα.

Στην πραγματικότητα, το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό δεν είναι μια μικρή μπαταρία, αλλά μια νέα μπαταρία, η οποία θα προσφέρει εμβέλεια 500 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Toyota εργάζεται σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης από το 2017, δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς στόχος της ήταν να τις φέρει στην αγορά στις αρχές αυτής της δεκαετίας.

Πηγή 1

Πηγή 2

.Source