Έτοιμο για colpo grosso

Ο κύβος ρίχνεται. Ο όμιλος FCA έχει περάσει επίσημα στα χέρια του Ομίλου PSA και το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς θα γίνει η αναδιοργάνωση της μακροχρόνιας ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτω από την οροφή των οποίων είναι ιστορικές εταιρείες όπως η Fiat και η Alfa Romeo.

Και αν στην περίπτωση της Alfa Romeo μια σπίθα είναι αρκετή για να αναζωπυρώσει το πάθος στις καρδιές του Alfisti παντού, για τα Fiat τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Φυσικά, οι Ιταλοί ή αν προτιμάτε οι Γάλλοι έχουν κρυμμένους άσους στα μανίκια τους και σύντομα θα τους χρησιμοποιήσουν για να δώσουν το φιλί της ζωής στην πάντα κρατική «fabbrica» του Τορίνου.

Μεταξύ των κρυφών άσων του ομίλου Stellantis που εμφανίστηκε μετά τη συγχώνευση του ομίλου FCA με τον όμιλο PSA είναι η επιστροφή του Fiat Punto στη γραμμή παραγωγής, η οποία θα επιστρέψει την ιταλική εταιρεία σε μια από τις πιο δημοφιλείς αγορές στην ελληνική αγορά. .

Το ιταλικό supermini πρόκειται να εκμεταλλευτεί τη γαλλική κληρονομιά πατώντας στην πλατφόρμα που φιλοξενεί επί του παρόντος το Peugeot 208 και το Opel Corsa.

Μια κοινή πλατφόρμα σημαίνει επίσης μια κοινή μηχανική ημέρα, οπότε δεν πρέπει να περιμένουμε πραγματικές εκπλήξεις από το ιταλικό στρατόπεδο, αν και η επακόλουθη εκτόξευσή του μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το νέο Fiat Punto να είναι ένα βήμα μπροστά από την άποψη της τεχνολογίας και άλλων. .

Η ουσιαστική διαφορά, ωστόσο, θα προέλθει από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου, καθώς οι Ιταλοί έχουν αποδείξει μερικές φορές ότι ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα. Σε τελική ανάλυση, οι προσδοκίες από το νέο Fiat Punto είναι δικαιολογημένα υψηλές και το περιθώριο σφάλματος μιας αυτοκινητοβιομηχανίας με εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές στο εύρος της είναι περιορισμένο.

Έτσι, το νέο Fiat Punto θα προσπαθήσει το grpo grpoo, συνδυάζοντας την περισσότερο ή λιγότερο δεδομένη γοητεία μιας ιταλικής κατασκευής, με την αξία για τα χρήματα και την αξιοπιστία που προσφέρει η παρουσία του Ομίλου PSA πίσω από τα παρασκήνια.

Αυτό συνεπάγεται το έργο που υπέγραψε ο Krzysztof Matysek, σκιαγραφώντας το σχέδιο και όχι μόνο το μέλλον του Ιταλού best seller. Τολμηρό, έντονο, διαφορετικό, όπως και η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, απομακρύνοντας τα αυτοκίνητα της πόλης από την αφάνεια και τη μετριοπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2022 για να δούμε τον άσπρο καπνό να βγαίνει από την καμινάδα Fiat και το Punto να επιστρέφουν στις γραμμές παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα:

Fiat 126 Vision: Αναβιώστε τώρα!

Τιμές υβριδικών Fiat Panda και Fiat 500

Source