Τι Formula 1, τι Mercedes-AMG Project ONE; (+ βίντεο)

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε Mercedes-AMG παρουσίασε το Έργο ΕΝΑ. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρας και επιδόσεις που λαμβάνονται από τη Formula 1. Μια σύνδεση που τονίζουν οι Γερμανοί σε κάθε μια από τις αναφορές τους, προσλαμβάνοντας τον 7-πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον και Απόδοση W11 EQ για να το τονίσουμε.

Ο Βρετανός κάτοχος ρεκόρ της F1, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη χρυσή εποχή της Mercedes στο στέμμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας κερδίσει όλους τους τίτλους με το “Star” στο πίσω μέρος (1 με τη McLaren-Mercedes και τα άλλα 6 με αυτοκίνητα της εταιρείας από τη Στουτγκάρδη, εκ των οποίων 4 συνεχόμενα). Με άλλα λόγια, ο υπεύθυνος, προκειμένου να προωθήσει το πιο ισχυρό και ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών του γερμανικού κατασκευαστή. Στο βίντεο “After Work” ο Χάμιλτον ξεκινά το Project ONE μετά από μια άλλη επιτυχημένη μέρα στη δουλειά. Και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό αγώνων, ως αποτέλεσμα των δεσμών ONE με τη Formula 1.

Δείτε επίσης: Εγγραφή όλων των εποχών από τη Mercedes! (+ βίντεο)

Φυσικά, θα ήταν πιο σωστό να έχουμε το 2015 W06 Hybrid, καθώς το υβριδικό σετ του αυτοκινήτου βασίζεται σε αυτό. Αποτελείται από υπερσυμπιεστή Κινητήρας V6 1,6 λίτρα, σε συνδυασμό με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτρικοί κινητήρες. Το θερμικό μηχανικό σετ τοποθετείται μπροστά από τον πίσω άξονα και φτάνει μέχρι 11.000 σ.α.λ., ενώ οι ηλεκτρικοί κινητήρες βρίσκονται στον μπροστινό άξονα. Η ισχυρή απόδοση 1.600 ιπποδύναμης 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και των δύο ηλεκτροκινητήρων τους 326 ίππους προχωρούν. Σε συνδυασμό, η δύναμη του υβριδικού συνόλου φτάνει σε αυτά 1.000 ιπποδύναμη και για μετάδοση ισχύος υπάρχει ένα αυτόματο 8-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Το Mercedes-AMG Project ONE προκαλεί δέος (+ βίντεο)

Η παράσταση αναμένεται να είναι κατακλυσμική από τότε Mercedes-AMG Project ONE επιταχύνει σε πρώτα 100 χλμ / ώρα σε λιγότερο από 2,5 dl., στο 0-200 km / h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και την τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τα 350 km / h. Ταυτόχρονα, το supercar της Mercedes-AMG μπορεί να κινηθεί μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως και 25 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία Toyota Supra Formula 1

Το κόστος του υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για καθένα από τα 275 αυτοκίνητα να κατασκευαστεί (και να πωληθεί ήδη). Παρεμπιπτόντως, ο Χάμιλτον ήταν ένας από τους πρώτους που έκαναν παραγγελία.

Source