Διεθνές φορτηγό της χρονιάς 2021

Ο αξιοζήλευτος τίτλος του “International Truck of the Year” για το 2021 κέρδισε η νέα γενιά MAN TGX, παίρνοντας το μπαστούνι από τον νικητή του ιδρύματος πέρυσι, το Mercedes-Benz Actros

Τα 24 μέλη της επιτροπής, όλοι οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου που εκπροσωπούν ευρωπαϊκά περιοδικά φορτηγών, εκτίμησαν το γεγονός ότι νέο MAN TGX είναι ένα προηγμένο φορτηγό όσον αφορά την οδηγική άνεση, τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης του οδηγού, την ασφάλεια, κατανάλωση καυσίμου, συνδεσιμότητα και καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει και στους διαχειριστές οδηγών και στόλων.
Νέος ΑΝΔΡΑΣ TGX εξήχθη συνολικά 155 ψήφοι, επικρατούσε μετά από τη σκληρή «μάχη» του νέο Volvo FH. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MAN Truck & Bus, Andreas Tostmann, από τον Πρόεδρο της επιτροπής ITOY, Gianenrico Griffini, σε τελετή που φέτος λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Andreas Tostmann είπε ευτυχώς: “Ο τίτλος Διεθνές Φορτηγό του ο Ετος είναι μια τεράστια αναγνώριση για την εξαιρετική δουλειά που έκανε η ομάδα μας στο MAN. Για περισσότερα από πέντε χρόνια, η ομάδα είχε μόνο έναν στόχο στο μυαλό: να κατασκευάσει το καλύτερο φορτηγό για τους οδηγούς και τους πελάτες μας και να το φέρει στο δρόμο. Το βραβείο δείχνει πώς το κάναμε».
Στην ίδια τελετή, ο κ. Gianenrico Griffini, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της επιτροπής ITU και συνοψίζοντας την απόφασή τους, δήλωσε: “Νέος ΑΝΔΡΑΣ TGX είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά την άνεση, τη μειωμένη κατανάλωση, τη συνδεσιμότητα και τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής. Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί ψηφίστηκε ως Φορτηγό του ο Ετος 2021».
Σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείου “Διεθνές φορτηγό της χρονιάς“, Το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που κυκλοφόρησε τους τελευταίους 12 μήνες και συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι οι τεχνικές καινοτομίες και βελτιώσεις, αλλά και οι καινοτομίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του συνόλου λόγος κόστους-αποτελεσματικότητας, στην προστασία της ασφάλειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Source