Το ΕΛ.ΑΣ πλημμύρισε με ένα Nissan Qashqai

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ εμπιστεύεται το μοντέλο SUV της Nissan με τις καλύτερες πωλήσεις, ενισχύοντας σημαντικά τον στόλο των οχημάτων του. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 278 περιπολικά οχήματα Nissan Qashqai, υπογράφοντας σχετική σύμβαση πριν από μήνες με την εταιρεία εργολάβων, Nissan -Nick. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4 × 4

Η συγκεκριμένη αγορά περιπολικών αυτοκινήτων Qashqai συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από την National Resources, ενώ η προμήθεια προέκυψε μετά από ανοικτό διαγωνισμό και διεθνή συμμετοχή.

Αυτά τα οχήματα είναι 4 × 4 και εξοπλισμένο με τον κινητήρα 1,7 ντίζελ. Αυτό το νέο μηχανικό σετ αποδίδει 150 άλογα και ροπή 340 Nm, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 km / h έως 9,5 dl. και τελική ταχύτητα 192 km / h. Η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,9 l / 100 km και 155 g / km. (WLTP).

Δείτε επίσης: Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από το 1985;

Επιπλέον, έχουν διαμορφωθεί σωστά από την Nissan – Nick. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., προκειμένου να εξυπηρετήσει το δύσκολο και απαιτητικό επιχειρησιακό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εφαρμόζει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εξοπλισμού, με προϋπολογισμός που υπερβαίνει συνολικά τα 31.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και μεγάλο αριθμό προσωπικών προμηθειών (επαγγελματικές στολές, προστατευτικά κράνη, μπότες υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικές κάμερες, ηλεκτρονικές κάμερες, .etc.).

Δείτε επίσης: Γνωρίζετε το «αμαρτωλό» παρελθόν της Λάντα;

Ο παραπάνω εξοπλισμός διανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις μεμονωμένες επιχειρησιακές ανάγκες των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Source