Το φθηνότερο υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία έχουν πολλαπλασιαστεί και βρίσκονται σε όλες τις κατηγορίες, από τα μικρότερα αυτοκίνητα της πόλης έως την πολυτέλεια. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα υβρίδια ίδια, καθώς χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Δείτε επίσης: Υβριδικά SUV στις χαμηλότερες τιμές!

Στη βάση τοποθετούνται το ήπια υβρίδια (ήπιο υβριδικό) που βοηθούν τον κινητήρα, αλλά δεν μπορούν να κινηθούν μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Κάτι που το πλήρως υβριδικό (πλήρες υβρίδιο ή ηλεκτρικό υβρίδιο). Στην κορυφή τοποθετούνται τα πιο ακριβά υβριδικά plug-in (Plug-in hybrid) με μεγαλύτερη μπαταρία και ισχυρότερους ηλεκτρικούς κινητήρες για να ταξιδεύουν περισσότερα χιλιόμετρα (περίπου 50-70 km) ως καθαρά ηλεκτρικά.

Σε αυτήν την περίπτωση επικεντρωθήκαμε υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλείται στη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα και συνδυάζει ηλεκτρικό κινητήρα με βενζινοκινητήρα, ενώ μπορεί να κινηθεί για εκατοντάδες μέτρα σαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό δεν είναι παρά πολύ δημοφιλές Toyota Yaris, η οποία στην ολοκαίνουργια τέταρτη γενιά της διαθέτει ένα νέο υβριδικό ηλεκτρικό σετ.

Δείτε επίσης: Αυτοκίνητα με κατανάλωση 3 ευρώ / 100 χλμ.

Ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρο. Υβριδική δυναμική δύναμη αποτελείται από ένα τρίκυλινδρο σετ κινητήρα 12 βαλβίδων VVT-iE 1.490 ml. εκτέλεση 93 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής στις 3.600-4.800 σ.α.λ. και ένα Ηλεκτροκινητήρας 80 ίππων και 141 Nm ροπής. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα ακόμη Μπαταρία ιόντων λιθίου 177,6 V και το αυτόματο e-CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για αρκετά μέτρα, ιδίως στην πόλη και στο συνηθισμένο “stop – start”, αλλά και σε ταχύτητες έως και 130 km / h (σε συνθήκες χαμηλού φορτίου). Η μπαταρία φορτίζεται μόνη της όταν ο οδηγός πιέζει το φρένο ή απελευθερώνει το γκάζι, καθώς και μέσω του θερμικού κινητήρα. Με το συνδυασμένη ισχύς 116 ίππων, το υβριδικό Yaris 1.080 kg επιταχύνεται 0-100 km / h στα 9,7 dl. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 km / h. Η μεικτή κατανάλωση είναι 2,8-3,2 l / 100 km και οι εκπομπές CO2 είναι 64-73 g / km. με NEDC (3,8-4,3 l / 100 km και 86/98 g / km με WLTP).

Δείτε επίσης: Υβριδικά μικρά αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές

Νέος Yaris Hybrid πωλείται σε αρχικές τιμές από 17.340 ευρώ στην αρχική Ενεργή έκδοση και με εξοπλισμός που περιλαμβάνει τα ακόλουθα: 7 αερόσακους, αυτόνομα συστήματα πέδησης, ακούσια αλλαγή προειδοποίησης κατεύθυνσης και ταξινόμηση πινακίδων, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου.

Source