Ειδήσεις αυτοκινήτων

5,193 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2020

Η Nissan αποκάλυψε τη νέα καθαρά ηλεκτρική και τετρακίνητη έκδοση για το νέο Note. Πώς λειτουργεί ένας βενζινοκινητήρας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Nissan παρουσίασε τη νέα γενιά Note για την ιαπωνική αγορά και τώρα, η μάρκα είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει την τετρακίνητη έκδοση του νέου μοντέλου της.

Αν και τα νέα αυτοκίνητα τείνουν να αυξάνονται σε μέγεθος σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, το νέο Note είναι 55mm μικρότερο από πριν, ενώ το μεταξόνιο έχει επίσης μειωθεί κατά 20mm.Ταυτόχρονα, η Nissan υπόσχεται περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες λόγω της μετάβασης του μοντέλου στη νέα πλατφόρμα CMF-B.

Το Note e-Power AWD είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης e-Power της εταιρείας που αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, το οποίο προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες, καλύτερη συμπεριφορά οδήγησης και περισσότερη ιπποδύναμη από τα δίτροχα εκδόσεις.

Σε αντίθεση με την υβριδική έκδοση που περιλαμβάνει έναν κινητήρα φυσικής αναρρόφησης 1.200 hp, Αυτός ο κινητήρας λειτουργεί μόνο σε αυτήν την περίπτωση ως επέκταση εμβέλειας για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Οι τιμές για το νέο Nissan Note ξεκινούν από την Ιαπωνία από 16.300 ευρώ στην υβριδική έκδοση, αλλά το τετρακίνητο Note e-Power διατίθεται από 18.000 ευρώ.

Source