Οι κρυφές τεχνολογίες της 1991 Mercedes S-Class

Ο Mercedes S-Class Σε κάθε γενιά είναι ένα μοντέλο στους τομείς της τεχνολογίας, της πολυτέλειας και της άνεσης, ενώ φέρει συστήματα που αργότερα τοποθετούνται στα μικρότερα μοντέλα της γερμανικής μάρκας (και όχι μόνο). Πληροφορίες σχετικά με τα νέα, έβδομη γενιά S-Class, που ανέβασε τη γραμμή ακόμη ψηλότερα και επαναπροσδιορίζει τους όρους «πολυτέλεια» και «τεχνολογία».

Δείτε επίσης: Η νέα Mercedes-Maybach S-Class ξεχειλίζει από πολυτέλεια

Επιστρέφοντας τρεις δεκαετίες, το Μάρτιος 1991, Η Mercedes-Benz είχε μια αίσθηση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με την πρεμιέρα της πληθωρικής και γεμάτη καινοτομίες S-Class W 140. Κάτω από το πληθωρικό και επιβλητικό αεροδυναμικό σώμα (Cd: 0,30) από 5,113 mm μήκος (5.213 mm ή LWB), 1.886 mm. πλάτος και με 3.040 mm. μεταξόνιο (3.139 mm ή LWB), πολλά στοιχεία ήταν κρυμμένα που κάνουν τις κινήσεις πιο άνετες και ασφαλείς

Ο βασικός εξοπλισμός περιλάμβανε το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR, εμπρός και πλευρικοί αερόσακοι, αισθητήρας βροχής και προαιρετικό Φώτα Xenon με σύστημα πλύσης. ο ηλεκτρικά πτυσσόμενοι καθρέφτες, ο πτυσσόμενη λαβή κορμού και το Κεραίες 65 cm Η επέκταση των πίσω φτερών με την επιλογή αντιστροφής για καλύτερη ορατότητα στο χώρο στάθμευσης, ήταν μερικά πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Τον Μάιο του 1995, οι κεραίες αντικαταστάθηκαν από το Ραντάρ στάθμευσης Parktronic, που ήταν τοποθετημένα στον πίσω προφυλακτήρα, σχεδόν όπως στα τρέχοντα αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Πώς η νέα Mercedes S-Class “συρρικνώνεται” εν κινήσει

Το μαλακό, αυτόματο κλείσιμο πορτών ήταν ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, καθώς οι πόρτες δεν έπρεπε να κλείσουν. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και ορθοπεδικά μπροστινά και πίσω καθίσματα, σίγουρα θα ήταν πιο άνετα από πολλούς καναπέδες. Είχε επίσης οικολογικός χαρακτήρας, καθώς πολλά πλαστικά εξαρτήματα στην καμπίνα, εκτός από τα ανακυκλώσιμα, προέρχονταν από ανακυκλωμένα πλαστικά.

Το 1995 έκανε την εμφάνισή του και ESP, αρχικά στις προαιρετικές εκδόσεις των εκδόσεων με 8-κύλινδρο κινητήρα και στάνταρ με 12-κύλινδρο. Ένα χρόνο αργότερα, το 1996, το Σύστημα υποβοήθησης φρένων, το οποίο βελτίωσε το φρενάρισμα σε περιπτώσεις πέδησης έκτακτης ανάγκης. ο παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή βοήθεια ήταν μια άλλη καινοτομία και διευκόλυνε τους ελιγμούς, καθώς σε χαμηλές ταχύτητες το τιμόνι χρειαζόταν λιγότερη ισχύ.

Δείτε επίσης: Πόσο κοστίζει η νέα Mercedes που καίει 0,9 l / 100 km;

Τέλος, το ειδικά ηχομονωτικά τζάμια Αυτά με τη σειρά τους συνέβαλαν στην άνεση, καθώς εκτός από την παροχή καλύτερης θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, μείωσαν την τάση δημιουργίας ομίχλης και πάγου.

Μπορείτε να δείτε πολλά από αυτά τα συστήματα στο ακόλουθο βίντεο:

Source