Το KTEO άνοιξε. Κλείστε ραντεβού στο κ. ΚΤΕΟ!

Από σήμερα, Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, τα Κέντρα Τεχνικής Επιθεώρησης Οχημάτων ανοίγουν ξανά (KTEO), μετά την άρση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19.

Μια εγκύκλιος που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθόρισε τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της τεχνικής επιθεώρησης για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός κατά το στάδιο του νέου ανοίγματος.

Δείτε επίσης: Πόσο διαφορετικές είναι οι μετρήσεις NEDC και WLTP;

Συγκεκριμένα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι προθεσμία 70 ημερολογιακών ημερών που εκδόθηκε για όλα τα Πιστοποιητικά Τεχνικής Επιθεώρησης (TC) που ισχύουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να ισχύει.

Επίσης, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με ημερομηνία λήξης 30 Οκτωβρίου 2020 και νωρίτερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά στις 30 Οκτωβρίου 2020 και νωρίτερα, μπορούν να επιθεωρηθούν εντός την παραπάνω προθεσμία (παράταση 70 ημερών).

Οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένα οχήματα για τα οποία επιτρέπεται η εγγραφή τους χωρίς την παρουσίαση ενός DTE, τα οχήματα μπορούν να περάσουν για τεχνικό έλεγχο μέχρι την ημερομηνία που αναφέρεται στην εκδοθείσα άδεια.

Δείτε επίσης: Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από το 1985;

Τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών για τα οποία είχε παραταθεί η ισχύς του Κάρτα ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ) υποχρεούται να εφοδιαστεί με νέο ΚΕΚ, το αργότερο το τέλος της παράτασης των 70 ημερών.

Μοτοσικλέτες, δημόσια και ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά βάρους κάτω των 3,5 τόνων με ημερομηνία ισχύος στο DTE ή με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και στη συνέχεια, επιθεωρούνται σύμφωνα με τη νόμιμη συχνότητα ελέγχου και τις υπάρχουσες συσκευές. Αυτά είναι, κατ ‘ουσίαν, τα οχήματα που δεν σχετίζονται με την παραταθείσα επέκταση.

Συνιστάται σε ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παράταση 70 ημερών στα πιστοποιητικά τεχνικής επιθεώρησης (TC) για να επωφεληθείτε από αυτό το δικαίωμα και να προγραμματίστε την επίσκεψή τους στο KTEO, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός.

Δείτε εδώ τα καταστήματα κ. ΚΤΕΟ

Source