Γνωρίζετε τα μυστικά χαρακτηριστικά του Opel Astra; (+ βίντεο)

Ο 3ης γενιάς Opel Astra (2004-2009) ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του γερμανικού κατασκευαστή. Παραδοσιακά για την Astra, στη χώρα μας πούλησε σαν ζεστό ψωμί, ενώ το OPC λατρευόταν ως δημοφιλής ήρωας.

Το Astra H, εκτός από ένα πλήρες πακέτο και μια σημαντική αναβάθμιση του G που αντικατέστησε, είχε επίσης μερικά μυστικά χαρακτηριστικά. Κάτι σαν «απατεώνες» που λέγαμε όταν περάσαμε κωδικούς πρόσβασης στο Playstation. Εκτελώντας ενέργειες με συγκεκριμένο τρόπο, η γερμανική μικρομεσαία εταιρεία παρουσίασε στοιχεία που η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών της δεν πίστευαν καν ότι είχαν! Ας ρίξουμε μια ματιά και αν έχετε το δημοφιλές Opel, δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία!

Δείτε επίσης: Το 20χρονο Opel Astra είναι ακόμα άστρωτο!

Κρυφό μενού

Κρατήστε πατημένο το κουμπί “Ρυθμίσεις” μέχρι να ακούσετε το “μπιπ”. Θα δείτε ένα μενού στην οθόνη του ταμπλό LCD (επισήμανση σχεδιασμού για τις αρχές της δεκαετίας του 00) που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Υπάρχουν ενδείξεις για τη λειτουργία του κινητήρα, ηλεκτρονικά, αισθητήρες και πολλά άλλα, για να πλοηγηθείτε στο κουμπί “BC”. Είναι σχεδόν σαν να βάζεις το αυτοκίνητο σε διαγνωστικό, χωρίς ίχνος εξοπλισμού.

Αναγνώριση βλαβών

Στο ίδιο μοτίβο ο επόμενος «χάκερ». Πατήστε το γκάζι και το φρένο μαζί. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ανάφλεξη με τα πόδια σας στα πεντάλ. Εάν ο εγκέφαλος διαβάζει ένα σφάλμα, θα το εμφανίσει στη μικρή οθόνη στο κέντρο του επιλογέα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο 5θυρο Opel είχε ανέσεις Mercedes S-Class;

Ακολουθήστε με τη λειτουργία του σπιτιού

Πολύ πριν ανάψουν οι προβολείς όταν το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο, φωτίζοντας τον δρόμο και ενισχύοντας την αίσθηση ασφάλειας τη νύχτα, το Astra είχε αυτό το χαρακτηριστικό. Απλά, κρυμμένο.

Δεν απαιτείται ταυτόχρονα πάτημα πεντάλ ή κουμπιού. Αφού απενεργοποιήσετε τον κινητήρα και αφαιρέσετε το κλειδί από τη μίζα, ανοίξτε την πόρτα. Στη συνέχεια, “παίξτε” τα φώτα. Θα παραμείνουν αναμμένοι για περίπου 30 dl. μετά το κλείδωμα του αυτοκινήτου!

Δείτε επίσης: Η 2η γενιά Opel Calibra που δεν έχουμε ξαναδεί

Γνωρίζετε τα μυστικά χαρακτηριστικά του Opel Astra;  (+ βίντεο)

Source