Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe

Η νέα σειρά 4 Gran Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021 και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα από τα πρωτότυπα του νέου μοντέλου με σχετικά ελαφριά καμουφλάζ, όπου μπορούμε να δούμε το μπροστινό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα, καθώς και τη γενική γραμμή του αμαξώματος.

Έτσι, η νέα σειρά 4 Gran Coupe θα έχει τη νέα μάσκα-ταυτότητα της βαυαρικής εταιρείας που είδαμε στη σειρά 4, τόσο στο Coupe όσο και στην έκδοση Cabrio. Το απότομο κεκλιμένο σώμα του το κάνει να φαίνεται πιο ελκυστικό, ενώ αναμένεται να είναι πιο πρακτικό για τους επιβάτες, σε σύγκριση. Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα σειρά 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη με αυτές των άλλων δύο εκδόσεων του μοντέλου. Δηλαδή, ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας δύο λίτρων στην έκδοση των 184 PS (420i) και αυτός των 258 PS (430i), καθώς και ο δίτροχος, τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 190 PS (420d) .

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει εάν η νέα σειρά 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση M, όπως συμβαίνει με το 4 Series Coupe και το 4 Series Convertible. Πιθανώς όχι για να μην δημιουργηθεί ζήτημα εσωτερικού εμπορικού ανταγωνισμού με την αντίστοιχη έκδοση του 3 Series Touring. Ωστόσο, το i4, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW, θα έχει αμάξωμα που θα μοιάζει πολύ με αυτό του 4 Series Gran Coupe.

Source