Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή πινακίδας κυκλοφορίας

7.421 Αναφορές στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2020

Η ελληνική κυβέρνηση ψηφιοποίηση της αρχειοθέτησης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά και να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός λόγω του περιμένει στη φορολογική αρχή, καθώς οι επισκέψεις σε αυτές για ακίνητα ή εκ νέου κυκλοφορίες υπερβαίνουν τις 600.000 ή ακόμα και τις 650.000. Η τροπολογία που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο στο σχέδιο νόμου για την καταστολή του λαθρεμπορίου στις αρχές του μήνα περιελάμβανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να κληθούν Αυτοκίνητό μου και αναμένεται να προβληθεί πριν από το τέλος του έτους.

Κατά τις επόμενες μέρες, επομένως, η νέα πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία που θα επιτρέψει την ηλεκτρονική “κατάθεση” των πλακών μέσω του υπολογιστή, ο δισκίο ή το smartphone εσείς με μερικά “κλικ”. Από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η ακινητοποίηση των οχημάτων θα γίνει από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο του οχήματος και η δήλωση θα περιλαμβάνει τις ακριβείς λεπτομέρειες της πόλης, του δρόμου και του αριθμού του σημείου στάσης του οχήματος.

Σημειώστε ότι, αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να αφαιρέσει τις πινακίδες από το αυτοκίνητό του και να μην κυκλοφορήσει. Τι γίνεται όμως με τους … έξυπνους ανθρώπους που δεν θα πληρώσουν το “σήμα” και θα κυκλοφορήσουν κανονικά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι με την ηλεκτρονική “κατάθεση” έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν την άδεια και τις πινακίδες;

Σε περίπτωση ελέγχου και εξακρίβωσης της συγκεκριμένης παραβίασης θα επιβεβαιωθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος ενώ αν τον πιάσει ξανά τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και φτάνει τα 30.000 ευρώ! Επομένως, συμβουλεύουμε τους κακούς να σκέφτονται προσεκτικά πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, γιατί στο τέλος μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.

Κλείνοντας, σημειώστε ότι, μόλις η πλατφόρμα αυτοκίνητό μου αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, θα ήταν καλό μην πηγαίνετε απευθείας σε μια φορολογική αρχή, αλλά περίμενε. Μετά από όλα, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε μετά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας παράταση 2 μηνών, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω της πανδημίας. Έτσι, τα αιτήματα για την ακινησία του οχήματός σας μπορούν να υποβληθούν μέχρι τότε.

Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Source