Η παραγωγή του VW e-Golf έχει ολοκληρωθεί

Από τη μονάδα παραγωγής του Volkswagen στη Δρέσδη πέρασε το τελευταίο ηλεκτρικό γκολφ για να παραδώσει ταυτόχρονα το μπαστούνι στο ID.3 και να προετοιμάσει το χώρο για παραδόσεις αυτοκινήτων στο διάσημο “γυάλινο κτίριο” (Transparent Factory).

Η συνολική του παραγωγή e-Golf σε αυτό το εργοστάσιο ολοκλήρωσε συνολικά 50.401 αυτοκίνητα με τα τελευταία να είναι γκρι.

Το e-Golf κυκλοφόρησε το 2014 και κατασκευάστηκε στο Wolfsburg μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Το 2017, η παράλληλη παραγωγή του ξεκίνησε στο Transparent Factory για να καλύψει την υψηλή ζήτηση.

Συνολικά, 145.561 εγκατέλειψαν τις δύο γερμανικές μονάδες παραγωγής σε διάστημα μόλις επτά ετών. Όσον αφορά τις πωλήσεις, το e-Golf είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, με τις υψηλότερες πωλήσεις τόσο στη νορβηγική όσο και στη γερμανική εγχώρια αγορά.

“Το τέλος της παραγωγής e-Golf είναι η αρχή των τελικών προετοιμασιών για ID.3. “Σε λίγες μόνο εβδομάδες, θα ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο για το Transparent Factory. Μετά το Zwickau, είμαστε η δεύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη για την κατασκευή οχημάτων με βάση το νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB”, δήλωσε ο Danny Auerswald, επικεφαλής του Transparent Factory φυτό.

Source