Ποια μάρκα κατασκευάζει αυτοκίνητα με το δικό της ατσάλι;

Ο ατσάλι ή αλλιώς το ατσάλι, είναι για πολλά χρόνια το πιο κοινό υλικό για την κατασκευή αυτοκινήτων, από το πλαίσιο έως τα αμαξώματα και πολλά μεμονωμένα μέρη. Δεν είναι όλα τα μέρη του αμαξώματος κατασκευασμένα από τον ίδιο τύπο χάλυβα, καθώς υπάρχουν βαθμοί σκληρότητας, ανάλογα με το προβλεπόμενο μέρος.

Δείτε επίσης: Τα φθηνότερα και ταχύτερα 100 άλογα

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγοράζουν από τεράστιες εταιρείες ατσάλινα ρολά, τα οποία στη συνέχεια κόβονται σε τεμάχια και τίθενται σε τεράστια πρέσες για να δημιουργήσουν την κουκούλα, τις πόρτες, τα φτερά κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχει μια μεμονωμένη εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα με το δικό της ατσάλι και αυτό είναι το Hyundai. Ο κορεατικός βιομηχανικός γίγαντας ξεκίνησε ως μεταλλουργική εταιρεία και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας του Hyundai Motor Group. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η Hyundai δεν εξαρτάται από μια «ξένη» εταιρεία για την προμήθεια χάλυβα.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Hyundai i20 1,2 λίτρων. MPi 84 ίππους

Η Hyundai χρησιμοποιεί ο καλύτερος χάλυβας, ανεξάρτητα από την αγορά στην οποία πωλείται το αυτοκίνητο. Μετά από όλα, ένα άκαμπτο σώμα σχετίζεται άμεσα με την άνεση, το βάρος, το χειρισμό και φυσικά την ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Προκειμένου να ενισχύσει την ακαμψία του αμαξώματος, η Hyundai Motor Company χρησιμοποίησε αποτελεσματικά ένα προηγμένο χάλυβας υψηλής αντοχής (Προηγμένος χάλυβας υψηλής αντοχής). Με την ταυτόχρονη εκτεταμένη χρήση δαπανηρών τεχνολογιών συγκόλλησης – όπως εποξειδική και θερμή σφράγιση, αντιμετωπίζεται ειδικά για να είναι 10% ελαφρύτερο και 200% ισχυρότερο, σε σύγκριση με την κανονική χαλύβδινη πλάκα.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Hyundai Kona Electric 64 kWh 204 PS

Όλα τα νέα μοντέλα Hyundai έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χάλυβα AHSS. Τα αμάξια των νέων Hyundai i10, i20, i30, Tucson και Kona είναι πιο ανθεκτικά, ελαφρύτερα και με κορυφαία στρεπτική ακαμψία στις κατηγορίες τους. Για παράδειγμα, το i30 έχει 53,5% AHSS.

Source