Με αυτονομία 536 ίππων και 480 χλμ. Το ηλεκτρικό sedan;

BMW i7

Η BMW εργάζεται πυρετωδώς στην ηλεκτρική έκδοση του 7ara. Η BMW i7 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2022 και θα είναι ο θαυμαστής αντίπαλος του Mercedes-Benz EQS.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έφερε στο φως το βρετανικό περιοδικό Car, το πολυτελές ηλεκτρικό sedan θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 100 kWh ενώ η αυτονομία του θα ξεπεράσει τα 480 χιλιόμετρα. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το ηλεκτρικό 7ara θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής ισχύος 536 ίππους (399 KW) που θα μεταφερθούν και στους 4 τροχούς.

Αυτές οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που ανέφερε το BMWBlog τον περασμένο Απρίλιο απόδοση 650 ίππους. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτή η παράσταση μπορεί να αναφέρεται σε μια ειδική έκδοση που θα φέρει την υπογραφή της BMW Μ.

Εκτός αυτού, κάτι παρόμοιο είναι πιθανό να συμβεί με τον άμεσο ανταγωνιστή του, το Mercedes-Benz EQS, το οποίο μπορεί επίσης να κυκλοφορήσει σε μια έκδοση AMG με απόδοση που θα ξεπερνά τα 600 hp.

Το ηλεκτρικό i7 θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας καθώς και ημιαυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του αναμένεται κάποια στιγμή το 2022.

Για το ρεκόρ, το Mercedes-Benz EQS που αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, με τις πρώτες παραδόσεις προγραμματισμένες για το Νοέμβριο του 2021.

Σημείωση: Η κύρια φωτογραφία είναι η απόδοση της BMW i7 που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Car.

Πηγή

BMW

.Source