Ένα εκπληκτικό κιτ μετατρέπει το Mazda MX-5 σε αυτοκίνητο F1

Αν το όνειρό σας ήταν να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο της Formula 1 από δεκαετίες πριν, τότε ένα καταπληκτικό κιτ μετατροπής μετατρέπει το γνωστό Mazda MX-5 σε ένα Alfa Romeo 158 του 1937.

Το κιτ έχει σχεδιαστεί για τη δεύτερη γενιά του Mazda MX-5, επίσης γνωστό ως NB και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να μετατρέψει το ιαπωνικό roadster σε ένα εκθαμβωτικό αυτοκίνητο του περασμένου αιώνα.

Μεταξύ αυτών είναι το σωληνοειδές πλαίσιο στο οποίο τοποθετούνται οι μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, οι τροχοί, το κάθισμα και ακόμη και το χαρακτηριστικό ξύλινο τιμόνι τεσσάρων ακτίνων.

Το κιτ μετατροπής κοστίζει περίπου 8.300 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να περιλαμβάνει φόρο προστιθέμενης αξίας και φυσικά τη συναρμολόγηση που μπορεί να γίνει από εσάς.

Για το ρεκόρ, το Alfa Romeo Tipo 158 ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 1937, με έναν φυσικό κινητήρα 1,5 λίτρων κάτω από την κουκούλα του.

Το 1951 με τον M. Fangio πίσω από το τιμόνι κέρδισε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 δίνοντας τη θέση του στην επόμενη αγωνιστική σεζόν στο εξίσου επιτυχημένο 159 που ήταν η εξέλιξή της.

Οι Alfa Romeo 158 και 159 κέρδισαν συνολικά 47 νίκες της Formula 1 Grand Prix από τις 54 στις οποίες συμμετείχαν, ένα ρεκόρ αν και τίποτα άλλο εντυπωσιακό ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα:

Alfa Romeo Giulia GTA Spoon Edition: Όνειρο ή εφιάλτης

Οδήγηση στο απόλυτο όριο με Alfa Romeo 75 410 ίππους!

Source