Η Hyundai αγόρασε ένα πρώην GM εργοστάσιο στη Ρωσία

Τα εργοστάσια στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι μεγάλες και περίπλοκες εγκαταστάσεις, απαιτούν μεγάλους χώρους και ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις και έτσι είναι λογικό ότι αυτό που ορισμένοι κατασκευαστές επιτρέπουν να αποκτήσουν από άλλους.

Αυτό έγινε με το πρώην εργοστάσιό του General Motors στο Σουσάρι της Ρωσίας. Το όνομα του τόπου μάλλον δεν μας λέει τίποτα, αλλά ας σημειώσουμε ότι είναι κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Και πώς η αμερικανική πολυεθνική το δημιούργησε το 2008 με ετήσια χωρητικότητα 100.000 μονάδων.

Η λειτουργία της υπό την ιδιοκτησία της General Motors ήταν βραχύβια, από το 2015 ολοκληρώθηκε αφού η εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Έτσι, αυτό το εργοστάσιο πέρασε πριν από λίγο, πιο συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου, στην ομάδα του Hyundai, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στη Ρωσία Yulia Tikhonravova. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή και ποια μοντέλα θα κατασκευαστούν εκεί.

Πέρυσι, η Hyundai και η Kia πούλησαν συνολικά 400.000 οχήματα σε αυτήν την αγορά, ενώ η γκάμα των πρώτων αποτελείται από Solaris, Creta, Elantra, i30 N, Sonata, Tucson, Santa Fe, Palisade και το επιβατικό van H-1.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο του ομίλου Hyundai στη Ρωσία, με το πρώτο να έχει χωρητικότητα 200.000 αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το τρέχον έτος αναφέρονται στη μείωση της αγοράς κατά 13,5% σε 1,52 εκατομμύρια μονάδες.

Source