Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Toyota Proace Verso

Τον Μάρτιο, η εμπορική πορεία του νέου μοντέλου Toyota με 9 θέσεις θα ξεκινήσει στην ΕΕ, το οποίο θα προσφέρεται με τρία μήκη αμαξώματος και μέγιστη εμβέλεια έως και 330 χλμ.

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Ο Toyota Professional παρουσιάζει το καθαρά ηλεκτρικό PROACE Verso Electric, που μπορεί να μεταφέρει έως εννέα επιβάτες Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και ροπή 260 Nm, με την εταιρεία να προσφέρει δύο επιλογές σε μπαταρίες. Τα μικρά έχουν χωρητικότητα 50 kWh και δίνουν στο όχημα αυτονομία έως και 230 km, ενώ αυτά των 75 kWh υπόσχονται μέγιστη αυτονομία 330 km, με βάση τις μετρήσεις του κύκλου WLTP.

Οι μπαταρίες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το πάτωμα και συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών (ή 160.000 km), φορτίζονται μέσω ενσωματωμένου μονοφασικού φορτιστή 7,4 kW, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί ένας προαιρετικός φορτιστής 11 kW. Με αυτό, σε έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης 100 kW, οι μπαταρίες 50 kWh χρειάζονται 30 λεπτά για να φορτιστούν, ενώ οι μπαταρίες 75 kWh διαρκούν περίπου 45 λεπτά.

Το νέο PROACE Verso Electric προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μήκους (Συμπαγές, μεσαίο και μακρύ), που προσφέρουν χώρο αποσκευών με όγκο 280, 640 και 1.060 λίτρα, αντίστοιχα. Επιπλέον, το ιαπωνικό όχημα (το οποίο υπενθυμίζεται ότι βασίζεται στην τρίο του γαλλικού ομίλου PSA) κυκλοφορεί στις εκδόσεις εξοπλισμού Combi και Shuttle, αλλά και στην πλουσιότερη οικογένεια και VIP. Το ωφέλιμο φορτίο ορίζεται σε έναν τόνο, ενώ εάν επιλεγούν μικρές μπαταρίες, μπορεί να φτάσει τους 1,2 τόνους. Ένας τόνος είναι η ικανότητα πρόσφυσης του οχήματος με φρένα.

Ανάλογα με την έκδοση, ο νέος ηλεκτρικός εξοπλισμός Toyota περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, GPS, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματοι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης και είσοδος χωρίς κλειδί.

Διαφορετικά από τα συμβατικά μοντέλα είναι οι μοχλοί ταχυτήτων “E-toggle”, μέσω των οποίων ο οδηγός επιλέγει το φρενάρισμα στάθμευσης / οπισθοπορείας / ουδέτερου / κίνησης / αναγέννησης Ο διακόπτης για την επιλογή των τριών τρόπων οδήγησης Eco, Normal και Eco είναι επίσης νέος. Ο πίνακας οργάνων είναι επίσης διαφορετικός, δείχνοντας την κατανάλωση ισχύος, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την απόδοση του κλιματισμού.

Όσον αφορά τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και βοήθειας οδήγησης, το PROACE Verso Electric είναι εξοπλισμένο με το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογίες Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση πεζών, προηγμένο Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA). Διατίθενται επίσης αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και Blind Spot Monitor.

Source