Παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Ford στην Κολωνία

Η Cologne επέλεξε το εργοστάσιό της στην Κολωνία για να κατασκευάσει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο με βάση την πλατφόρμα Volkswagen Group MEB.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Koelner Stadt-AnzeigerΗ Ford θα επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση της εγκατάστασης. Το εργοστάσιο της Κολωνίας, όπου κατασκευάζεται το δημοφιλές Fiesta, επιλέχθηκε από αυτό του Craiova στη Ρουμανία.

“Δεν σχολιάζουμε εικασίες”

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολιάζει την ανάρτηση στο Autonews Europe δήλωσε: «Έχουμε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι θα κατασκευάσουμε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Volkswagen MEB από το 2023. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει τον ιστότοπο και δεν σχολιάζουμε εικασίες.».

Η συνεργασία Ford-Volkswagen

Τον Ιανουάριο του 2019, η Ford και η Volkswagen ανακοίνωσαν μια συνεργασία, η οποία το 2020 επεκτάθηκε στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford θα σχεδιαστεί στο κέντρο ανάπτυξης «μπλε οβάλ» στο Merkenich (κοντά στην Κολωνία) και θα τεθεί σε παραγωγή το 2023. Θα είναι είτε hatchback, όπως το ID.3 είτε crossover, όπως το ID.4 και θα προορίζεται αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ford ποντάρει σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν τη συνεργασία καθώς ελπίζει να πουλήσει σε μια εξαετή περίοδο που ξεκινά το 2023. περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένο στο Πλατφόρμα MEB.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ford Ευρώπης, Στιούαρτ Ρόουλεϊ, Τα μοντέλα Ford θα είναι διαφορετικά από αυτά της Volkswagen. «Εστιάζουμε στο γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα θα είναι η Ford. Θα μοιάζουν με τη Ford, θα έχουν μια αίσθηση οδήγησης της Ford και θα κατασκευάζονται από τη Ford».

Πηγή

.Source