Απομάκρυνση φανών με ξυράφι! (+ βίντεο)

Με την πάροδο του χρόνου, η κανονική φθορά δημιουργείται σε αυτοκίνητα, όπως μικρές γρατσουνιές και προσκρούσεις, το χρώμα του αμαξώματος χάνει την αρχική του λάμψη, οι επενδύσεις λερώνονται και οι μπροστινές κυρίως τα φώτα κυκλοφορίας θολώνουν. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι επίσης μεγάλος εχθρός των πλαστικών καλυμμάτων των φωτιστικών, τα οποία μετά από λίγα χρόνια εξασθενίζουν. Εκτός από το να κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται παλαιότερο, μειώνουν επίσης σημαντικά τη φωτεινότητα.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος από το χρωματιστό παρμπρίζ σε νέα αυτοκίνητα

Θα έχετε παρακολουθήσει διάφορα πειράματα στο Διαδίκτυο για να αποκαταστήσετε την αρχική τους καθαρότητα και λάμψη. Ορισμένες σκληρές και αναποτελεσματικές μέθοδοι είναι στίλβωση με σκουριά ή επαναχρησιμοποιήσιμο σπρέι, το ψεκασμός με εντομοκτόνο, ακόμα και το τρίψιμο με οδοντόκρεμα. Σε κάθε περίπτωση θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο με επαγγελματική εργασία, δηλαδή, με τριβείο και ειδικές κρέμες.

Στο παρακάτω βίντεο, ένας καλός τεχνίτης κάνει μια πλήρη ανανέωση ενός «κατεστραμμένου» φαναριού (από τη Suzuki Baleno). Αρχικά το ανοίγει για να το καθαρίσει από μέσα, με σαπούνι και κρέμα στίλβωσης. Στη συνέχεια, ενώστε το κάλυμμα και τον καθρέφτη και ξεκινήστε την αποσυναρμολόγηση, χρησιμοποιώντας πρώτα ξυριστική μηχανή και στη συνέχεια τρεις τύπους γυαλόχαρτο. Στο τέλος περνάει από τριβείο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Δείτε επίσης: Προσφορά για ομίχλη και στίλβωση φαναριών

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Source