Το Ford Transit είναι ηλεκτροκίνητο! (+ vid)

Ανακαλύψτε το εκπληκτικό νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit και τις πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγει στην κατηγορία Big Vans

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Αρχή της εμφάνισης από την άνοιξη του 2022, ο Πέρασμα θα κυκλοφορήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα από τα πιο σημαντικά νέα – καθαρά ηλεκτρικά – οχήματα της γκάμας του.
Ο λόγος για το νέο “E-Transit“, Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση ενός από τα κορυφαία και πιο αποδοτικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στον κόσμο. Με περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τη διάρκεια της 55χρονης (!) εμπορικής της πορείας, ο Ford Transit Είναι σαφές ότι είναι η ναυαρχίδα της γκάμας εμπορικών οχημάτων Ford στις διάφορες αγορές της ΕΕ (και όχι μόνο) και δεδομένου αυτού, είναι σαφές ότι η είσοδος στη νέα εποχή της ηλεκτρικής πρόωσης πρέπει να συμβαδίζει με δεδομένα όπως ως αξιοπιστία, αποδοτικότητα και χρηστικότητα.

Νέος Πέρασμα μιΔιαμετακόμιση με μια ματιά

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέλλον, οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Ford Transit θα είναι διαθέσιμες στο πολλαπλές εκδόσεις όσον αφορά το μεταξόνιο και το μήκος του αμαξώματος, καθώς και το ύψος της οροφής (σε εκδόσεις Van) ενώ θα υπάρχουν παραλλαγές αμαξώματος με ανοιχτό χώρο φορτίου, διπλή σειρά καθισμάτων και ούτω καθεξής.
Ταυτόχρονα, χάρη στο πλήρης επανασχεδιασμός και του δύο συστήματος οδήγησης (κίνηση πίσω άξονα) αλλά και στην πίσω ανάρτηση (“Βαρέως τύπου” συσκευή με ημι-ανασυρόμενους βραχίονες), βέλτιστη σταθερότητα στις στροφές του οχήματος και την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη φορτίου ή όχι.
Η Ford το ανακοινώνει αυτή τη στιγμή το νέο E-Transit θα προσφέρεται σε 25 διαφορετικές εκδόσεις με μικτό βάρος 3,5 τόνους, 3,9 τόνους. ή 4,25t. με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.616 kg για εκδόσεις Van και έως 1.967 kg για εκδόσεις ανοιχτού αμαξώματος. Ταυτόχρονα, οι εκδόσεις Van θα προσφέρουν μέγιστος ωφέλιμος όγκος φόρτωσης έως 15,1 km., δηλαδή απόδοση που αντιστοιχεί σε εκείνη των συμβατικών εκδόσεων του μοντέλου.

Προηγμένο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης

Ο ηλεκτροκινητήρας που αναλαμβάνει την κίνηση του E-Transit έχει το μέγιστο έξοδος 198 kW (269 hp) και ροπή 430 Nm με την εταιρεία να ανακοινώνει (και δικαίως) ότι είναι η ισχυρότερη που έχει υιοθετηθεί από έναν ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματία στην ΕΕ.
Το νέο E-Transit, το οποίο θα ξεκινήσει το τελικό στάδιο των εκτεταμένων δοκιμών ανάπτυξης στην ΕΕ με τη συνεργασία πελατών της Ford που θα το ενσωματώσουν στους εταιρικούς στόλους τους, εντός του 2021, αποδεικνύει. μέγιστο εκτιμώμενο εύρος 350 km., ανεξάρτητα από το φορτίο ή τις καιρικές συνθήκες (βάσει του πρωτοκόλλου WLTP), χάρη στο Μπαταρία 67 kWh που ενσωματώνει.
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί της εταιρείας το αναφέρουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του (TCO: Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας) μειώνεται έως και 40% σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, χάρη στο σαφώς μειωμένο κόστος συντήρησης. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες του θα επωφεληθούν Απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη όσον αφορά το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης σε συνδυασμό με μια 8ετή (ή 160.000 χιλιόμετρα) εγγύηση για μπαταρίες και ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης του οχήματος!
Από την πλευρά του, ο οδηγός θα το έχει στη διάθεσή του τρεις μεταδόσεις κίνησης (Κανονικός, Ολισθηρός & Οικολογική λειτουργία). Από αυτά, το Eco Mode βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 8% – 10%, μειώνοντας την τελική ταχύτητα, ελέγχοντας την επιτάχυνση και βελτιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος κλιματισμού, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης αυτονομίας.
Επιπλέον, η Ford προσφέρει πολλαπλές πρόσθετες τεχνολογικές εγκαταστάσεις στη χρήση του E-Transit όπως η δυνατότητα προγραμματισμού του συστήματος κλιματισμού κατά τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος ή του νέο σύστημα “Pro Power OnBoard” όπου μετατρέπει το όχημα σε πηγή ισχύος για χρήση εξοπλισμού καθώς προσφέρει ένα Πηγή ισχύος 2,3 kW (ένα επιπλέον πρώτο στην αγορά ελαφρών επιχειρήσεων της ΕΕ)!
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη του συστήματος FordPass Connect στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος καθώς και Δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού όλων των συστημάτων οχημάτων “over-the-air” (OTA), όπως π.χ. το σύστημα πλοήγησης.
Όσον αφορά τις διαδικασίες φόρτισης, φυσικά θα είναι δυνατή η φόρτιση των μπαταριών μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) ή συνεχούς ρεύματος (DC) με τον ενσωματωμένο φορτιστή του οχήματος με ισχύ 11,3 kW και βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη σε έως και 8,2 ώρες. Στην πραγματικότητα, μέσω χρήσης Φορτιστής 115 kW, η φόρτιση της μπαταρίας E-Transit από 15% έως 80% της χωρητικότητάς της, διαρκεί μόλις 34 λεπτά!
Όσον αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το Ford E-Transit θα εμφανίσει στοιχεία όπως το σύστημα πολυμέσων SYNC 4 με οθόνη αφής 12 ιντσών και βελτιωμένη λειτουργία αναγνώρισης φωνής, καθώς και πολλαπλά ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης προγραμμάτων οδήγησης όπως Αναγνώριση σήματος κυκλοφορίας, Ευφυής υποβοήθηση ταχύτητας, Υποβοήθηση πριν από την σύγκρουση, Πληροφορίες τυφλού σημείου, Lane Change Warning & Aid, Ευφυές προσαρμοστικό Cruise Control και ένα Κάμερα 360 μοιρών σε συνδυασμό με το σύστημα Υποβοήθηση αντίστροφης πέδησης.

Συμπερασματικά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα E-Transits που θα εισαχθούν στις διάφορες αγορές της ΕΕ θα κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας, μαζί με το βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid ενώ, Η έναρξη των πωλήσεών της στην ΕΕ (και στην Ελλάδα), έχει οριστεί στις αρχές του 2022.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γευστική γεύση της νέας – καθαρά ηλεκτρικής – έκδοσης του Transit ενώ…

Ή όσοι το επιθυμούν, μπορούν να το δουν παρακάτω παγκόσμια κυκλοφορία του νέου Ford E-Transit εδώ.

Source