Το νέο ηλεκτρικό μίνι Peugeot, Citroen, Opel, Fiat DS

8.963 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2020

Η συγχώνευση του PSA Groupe με το Fiat-Chrysler θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκευή μίνι ηλεκτρικών αυτοκινήτων για κάθε εταιρεία. Ποιο θα θέλατε;Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΤΗΤΑ: Βρείτε ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης και ό, τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο γαλλικός όμιλος PSA και η Fiat-Chrysler ανακοίνωσαν ότι θα συγχωνευθούν και θα κάνουν τον Stellantis, το 4ο μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο. Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία πολλών νέων μοντέλων.

Με το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειώνεται σταθερά, είναι πιθανό ο Στελάντης να αποφασίσει να αναπτύξει ένα προσιτό ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο, όπως αυτό που σχεδιάστηκε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Dejan Hristov. Στα σχέδιά του βλέπουμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τους Peugeot, Citroen, Opel, DS και Fiat με κάθε ένα από αυτά να υιοθετεί τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα και ταυτόχρονα να ταιριάζει με τα άλλα μεγαλύτερα μοντέλα κάθε μάρκας.

Τα αυτοκίνητα που σχεδίασε ο Hristov έχουν μια μικρή κουκούλα, υψηλό ύψος και μερικές κουρτίνες οροφής που τα καθιστούν πιο κομψά στο μάτι. Αυτό του Peugoet υιοθετεί τη χαρακτηριστική του γρίλια και τα φώτα, αυτό του DS είναι το πιο φουτουριστικό, ενώ αυτό του Citroen αντλεί έμπνευση από το Citroen C3, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Το Opel mini είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο λόγω των φωτιστικών μπούμερανγκ που διαθέτει, ενώ τελικά, η Fiat φαίνεται να συνεχίζει να ακολουθεί τα χαρακτηριστικά του γνωστού μας Fiat 500.

Αν και δεν είναι απίθανο να δούμε ένα νέο ηλεκτρικό μίνι από τη Stellantis, είναι βέβαιο ότι το νέο συγκρότημα δεν θα κατασκευάσει ένα μίνι μοντέλο για κάθε εταιρεία, καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων ενός αυτοκινήτου από την άλλη χωρίς κανέναν λόγο.

Source