Πώς είναι ένα απλό Toyota Yaris Cross;

Ο Toyota επανεισέρχεται στη δημοφιλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία του μικρά SUV με το νέο Yaris Cross, αρκετά χρόνια μετά την (αποτυχημένη) κυκλοφορία του Urban Cruiser στην Ευρώπη, το 2009. Όπως υποδηλώνει το όνομά του Yaris Cross, βασίζεται στο νέο Yaris, αλλά εξωτερικά τα δύο αυτοκίνητα διαφέρουν σημαντικά.

Δείτε επίσης: Toyota Yaris Cross στο στοιχείο του (+ βίντεο)

ο Ευρωπαϊκός Σταυρός Yaris θα παραχθεί στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στη Γαλλία, καθώς και στο Yaris. Έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση Απρίλιος 2020 (δείτε εδώ), αλλά τίποτα νέο δεν έχει ανακοινωθεί από τότε. Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό έχει πωληθεί στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ στο Ευρώπη αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις την άνοιξη του 2021. Το ευρωπαϊκό πρότυπο Yaris Cross παρουσιάστηκε σε κορυφαία έκδοση εξοπλισμού (όπως είναι συνήθως από όλες τις εταιρείες) με το φανταχτερό χρυσό χρώμα, τους μεγάλους τροχούς από κράμα 18 ιντσών, τα φώτα LED κ.λπ.

Αλλά τι είναι μια απλούστερη έκδοση; Μια πρώτη εικόνα μας δίνει Yaris Cross πωλήθηκε στις Αυστραλία και είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μην φανταστείτε ότι αυτό είναι ένα “γυμνό” αυτοκίνητο, καθώς από την πρώτη έκδοση έχει τα περισσότερα αξεσουάρ. Μετά από όλα, το νέο Yaris πωλείται στην Ελλάδα, διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό με κινητήρες 1,5 λίτρων. Σίγουρα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το χρυσό που είδαμε για πρώτη φορά, αλλά εξακολουθεί να έχει νεανική εμφάνιση με δυναμικά στοιχεία, αλλά χωρίς απαραίτητα να είναι κομψό, όπως τα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά μοντέλα.

Δείτε επίσης: Τι σφάλματα έχει το νέο Toyota Yaris;

Το Yaris Cross βασίζεται Πλατφόρμα GA-B και είναι μεγαλύτερο από το Yaris. Συγκεκριμένα έχει μήκος 4.180 mm (+240 mm), πλάτος 1,765 mm. (+20 mm), ύψος 1.560 mm. (+90 mm) και το ίδιο μεταξόνιο στα 2.560 mm. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αυξημένου μήκους είναι Κορμός 390 λίτρων. (314 λίτρα στο Hybrid AWD), σε σύγκριση με 286 λίτρα. τα Γιάρη.

Όπου είναι ο ίδιος με τον μικρότερο αδερφό του, το νέο Yaris, είναι μέσα. Η ταπετσαρία του είναι απλή και η οθόνη αφής είναι η βασική 7 ιντσών, αλλά διαθέτει αυτόματο κλιματισμό και και τα δύο κυκλικά όργανα.

Η Toyota είχε αναφέρει στον Ευρωπαϊκό Σταυρό Yaris ότι θα είναι εξοπλισμένη με το νέο υβριδικό σύστημα, αποτελούμενη από τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 lt. και τον ηλεκτρικό κινητήρα, με συνδυασμένη ισχύ 116 ίππους. Στο τετρακίνητο, το τετρακίνητο σύστημα AWD-i κατανέμει ροπή στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Μπορούμε να πάρουμε το Yaris Cross δεδομένο με το καθαρά μηχανικό σετ βενζίνης 1,5 λίτρο. με 125 ίππους.

Δείτε επίσης: Δοκιμή 1.5 λίτρων Toyota Yaris. Dynamic Force 125 HP

Source