Για την παράταση των τελών κυκλοφορίας του 2021

Όλες οι ενδείξεις είναι ότι η προθεσμία για την πληρωμή του οδικού φόρου το 2021 θα παραταθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι διατηρούνται αντίστοιχα με εκείνα του 2020.

Χθες, η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αφέθηκε ανοιχτή, με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Αυτό φαίνεται πολύ πιθανό να συμβεί, ειδικά αν κάποιος θεωρήσει ότι πέρυσι υπήρχε σχετική ανακούφιση, χωρίς καν την πανδημία, το κλείδωμα και όλα τα αναστατωμένα – κοινωνικά και οικονομικά – που προκλήθηκαν από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.
Οι αναφορές μιλούν ακόμη και για παράταση δύο μηνών, κάτι που πρέπει να επιβεβαιωθεί από επίσημους φορείς. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνηθισμένες ουρές στην Εφορία για την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας και λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών κυκλοφορίας για τους πολίτες, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να είναι πιο ευέλικτο με το θέμα.
Αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 θα είναι τα ίδια με αυτά του 2020 και ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις είτε με τους κωδικούς ταξί είτε μέσω της εφαρμογής του AADE. Οι αλλαγές θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες μόνο για τα τέλη εγγραφής οχημάτων που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2021. Για τα υπόλοιπα, όπως είναι γνωστό, τα παλιά αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον εκτοπισμό τους, ενώ αυτά που είναι έως και μια δεκαετία (μετά την 31/10/2010) βασίζονται στις εκπομπές.
Δείτε λεπτομερώς τα τέλη κυκλοφορίας ανά κατηγορία.

Source