Τέλος, το σύστημα Start-Stop αξίζει τον κόπο

18994 Αναφορές στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/12/2020

Τα σημερινά αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα Start – Stop, με κύριο σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμου. Αλλά κάνει τη δουλειά που υπόσχεται;

Πώς λειτουργεί το Start – Stop

Αν και είναι γνωστό, το Stop-start είναι ένα σύστημα που σβήνει τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές. Ο κινητήρας επανεκκινείται όταν ο συμπλέκτης είναι ενεργοποιημένος ή το φρένο είναι ενεργοποιημένο. απελευθερώνεται ή όταν ο οδηγός είναι έτοιμος να κινηθεί ή να επιταχυνθεί ξανά.

Ποιος οδηγός το χρειάζεται και ποιος όχι

Γενικά, η τεχνολογία stop-start είναι πολύ αποτελεσματική για τους οδηγούς που κινούνται στην πόλη και πρόκειται να περάσουν πολύ χρόνο περιμένοντας στα φανάρια. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι τόσο χρήσιμο για όσους ταξιδεύουν και χρησιμοποιούν μεγάλους επαρχιακούς δρόμους, που δεν θα δουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου, χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα.

Πόσο είναι η μείωση της κατανάλωσης;

Αυτό είναι εντάξει – αλλά τι γίνεται με τη μείωση της κατανάλωσης ενός αυτοκινήτου εξοπλισμένου με σύστημα Start-Stop; Στους τρέχοντες τυπικούς κύκλους μέτρησης είναι 0,2-1 l / 100 km. Ωστόσο, σε ένα τυπικό σενάριο όπου το αυτοκίνητο κάνει τα περισσότερα ταξίδια του στην πόλη, η μείωση είναι πιο κοντά στην ανώτερη τιμή. Για να το ποσοτικοποιήσετε, εάν ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με Start-Stop έχει μέση κατανάλωση στην πόλη 6,2 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και το αντίστοιχο χωρίς Start-Stop 7 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και εκτελεί 10.000 χιλιόμετρα / έτος με μέση τιμή βενζίνης 1,5 ευρώ / λίτρο, τότε το κόστος καυσίμου για το συμβατικό όχημα είναι 1.050 ευρώ και για αυτό με το σύστημα Start-Stop είναι 930 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ λιγότερα χρήματα για καύσιμα / έτος. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, το συμβατικό αυτοκίνητο με τα παραπάνω δεδομένα παράγει περίπου 1.630 kg CO2 / έτος και ένα με το σύστημα Start-Stop 1.440 kg / έτος. Είτε αξίζει τον κόπο είτε όχι, αφήνουμε την κρίση σας.

Source