Η Mercedes ετοιμάζει ένα παγκόσμιο ηλεκτρικό σοκ!

Η Mercedes-Benz στοχεύει να είναι ο ηγέτης στα εξαρτήματα και το λογισμικό του οχήματος. Η ηλεκτροδότηση όλων των μοντέλων της σειράς της αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του στρατηγικού στόχου της μάρκας “Ambition 2039” και απαραίτητη προϋπόθεση για την εταιρεία να κινηθεί σε ένα επίπεδο παραγωγής ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα. ο 2022 το εύρος του Mercedes-EQ θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο παραγωγής της μάρκας είναι έτοιμο να τα συμπεριλάβει στις γραμμές παραγωγής του σε υπάρχοντα εργοστάσια παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Υπηρεσία Mercedes-Benz με πολλαπλά οφέλη

Ο παραγωγή EQC (ακαθάριστη κατανάλωση: 21,5 kWh / 100 km) τον Μάιο του 2019 στο εργοστάσιο της Βρέμης (Γερμανία) εντάχθηκε στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής. Λίγους μήνες αργότερα, η γερμανική-κινεζική κοινοπραξία παραγωγής Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC), προχώρησε στην παραγωγή EQC για την τοπική κινεζική αγορά. Το 2020 η παραγωγή premium ηλεκτρικού ρεύματος MPV EQV (μικτή κατανάλωση 26,4 kWh / 100 km) ξεκίνησε στη Vitoria (Βόρεια Ισπανία).

Η γκάμα μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων θα εμπλουτιστεί την επόμενη περίοδο με δύο καθαρά ηλεκτρικά μικρά και μεσαία SUV, ο EQA και EQB το 2021. Η EQA θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του 20 Ιανουαρίου 2021 ως η πρώτη καθαρά ηλεκτρική εναλλακτική στην κατηγορία μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων. Η παραγωγή EQA στο εργοστάσιο Rastatt θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα A – Class, A-Class sedan, B-Class και GLA.

Η παραγωγή του EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της Mercedes-Benz Cars: το ουγγρικό εργοστάσιο στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και το εργοστάσιο της γερμανικής-κινεζικής κοινοπραξίας BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes GLB 200 7G-DCT 1,33 lt. 163 PS

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 η παραγωγή της ηλεκτρικής πολυτελούς λιμουζίνας EQS θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Εργοστάσιο 56 στο Sindelfingen (Γερμανία). Το EQS είναι το νέο, ανεξάρτητο και πλήρως ηλεκτρικό μέλος της νέας οικογένειας S-Class και θα είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα της ανώτερης κατηγορίας Mercedes-Benz.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη θα ξεκινήσει την παραγωγή της ηλεκτρικής λιμουζίνας EQE στο δεύτερο μισό του 2021, ενώ η παραγωγή του στο εργοστάσιο του Πεκίνου θα ακολουθήσει λίγο αργότερα. Έτσι, η EQE συμπληρώνει ολόκληρο το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο των δύο παραπάνω εγκαταστάσεων. Το εργοστάσιο του Πεκίνου θα παράγει συνολικά τέσσερα μοντέλα Mercedes-EQ για την τοπική αγορά.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) προετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή EQE SUV και EQS SUV το 2022, τα οποία θα παραχθούν στο μέλλον από την ίδια σειρά SUV με συμβατικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Ευφυής απόδοση με Mercedes-Benz EQ Power

Το 2022 συνολικά οκτώ ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ θα παραχθεί σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον στρατηγικό στόχο της μάρκας, περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα παραγωγής θα είναι xEVs (π.χ. plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα) από το 2030 και μετά, προκειμένου να αυξηθεί σταδιακά το μερίδιο των καθαρών ηλεκτρικών, ο υψηλός βαθμός η ευελιξία είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

ο έξυπνος ολοκληρώνει το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz Cars με τρία επιπλέον μοντέλα. ο έξυπνο EQ Fortwo και το έξυπνο EQ fortwo Cabrio παράγεται στο Hambach, Γαλλία ενώ έξυπνο EQ forfour στο Novo Mesto, Σλοβενία. Η επόμενη γενιά έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων θα παραχθεί από την έξυπνη κοινοπραξία Automobile Co., Ltd. στην Κίνα. Είναι κοινοπραξία της Mercedes Benz AG και της Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Επιπλέον, περισσότερα από 20 plug-in υβριδικές παραλλαγές Τα μοντέλα περιλαμβάνονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz, ενώ η γκάμα επεκτείνεται συνεχώς με σκοπό να διαθέσει περισσότερες από 25 παραλλαγές στο αγοραστικό κοινό έως το 2025.

Δείτε επίσης: Φθηνότερη Mercedes A-Class από ποτέ

ο μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους. Η τοπική παραγωγή μπαταριών αποτελεί βασικό παράγοντα στην «ηλεκτρική επίθεση» της Mercedes-Benz.

Source