Τι απαντά ο Ηρακλής στο Autonomous.gr για πιθανή συνεργασία με τη Nissan

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nissan συζητά με την Hercules Electric Vehicles για πιθανή συνεργασία. Ο στόχος είναι να οικοδομήσουμε τον ηλεκτρικό Τιτάνα.

Η Nissan σχεδιάζει να εισέλθει στο πεδίο της ηλεκτρικής παραλαβής με δυναμικό τρόπο. Σύμφωνα με τη θέση του Bloomberg, το ιαπωνικό εργοστάσιο βρίσκεται σε συνομιλία με την αμερικανική εταιρεία Hercules Electric Vehicles, για να υπογράψει στρατηγική συνεργασία. Ο στόχος, σύμφωνα με τη δημοσίευση, είναι να παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Τιτάνα.

Σε επικοινωνία με το Autonomous.gr με την ομάδα των Hercules Electric Vehicles, ζητήσαμε ένα σχόλιο για αυτήν την έκδοση. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Η Hercules Electric Vehicles ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και παρουσίασε τη δική της ιδέα που ονομάζεται Hercules Alpha. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη παραλαβή που είναι εξοπλισμένη με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική απόδοση 1.000 ίππων. Η Alpha διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου και διανύσματος ροπής (torque-vectoring) σε όλους τους τροχούς, ενώ η αυτονομία της, σύμφωνα με την εταιρεία, υπερβαίνει τα 480 χιλιόμετρα. Όσον αφορά την απόδοση, το Alpha διαρκεί μόλις 4 δευτερόλεπτα για την επεξεργασία από 0-96 km / h, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 193 km / h.

Ηρακλής Άλφα
Ηρακλής Άλφα
Τι λέει η ανάρτηση

Έτσι, σύμφωνα με την ανάρτησή του BloombergΗ Nissan βρίσκεται σε συνομιλίες με την Hercules Electric Vehicles για να συνάψει μια στρατηγική συνεργασία μέσω της οποίας η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα προμηθεύσει ηλεκτρικούς κινητήρες από το αμερικανικό στρώμα για χρήση στην ηλεκτρική έκδοση του Titan pick-up. Ταυτόχρονα, η Hercules θα έχει πρόσβαση στα εξαρτήματα της Nissan για την κατασκευή της δικής της παραλαβής.

Η απάντηση στο Αυτόνομο

Σε μια επικοινωνία μεταξύ της Autonomous και της ομάδας των Hercules Electric Vehicles, ζητήσαμε ένα σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση. Η απάντηση που λάβαμε από αυτόν Ντάνιελ Χένρι, Υπεύθυνος προϊόντος / μάρκετινγκ της εταιρείας είχε ως εξής: “Όσον αφορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και την ευαίσθητη φύση των επιχειρηματικών συζητήσεων, η Hercules Electric Vehicles δεν αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με πιθανούς επενδυτές ή επιχειρηματικούς εταίρους. Εάν και όταν καταλήξουμε σε συμφωνία με οποιοδήποτε μέρος, θα κάνουμε μια ανακοίνωση την κατάλληλη στιγμή».

Ηλεκτρική παραλαβή: Φωτιά κατηγορίας

Η Nissan δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με ένα strat-up για να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό pick-up. Υπάρχει η Ford που συνεργάζεται με τη Rivian, καθώς και η General Motors με τη Nikola, αν και αυτή η υπόθεση μπορεί να μην προχωρήσει.

Πέρα από αυτό, η κατηγορία ηλεκτρικών παραλαβών κερδίζει έλξη, ειδικά σε μια αγορά όπως οι ΗΠΑ, όπου τα φορτηγά ήταν η πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές εδώ και δεκαετίες.

Η Tesla παρουσίασε το αμφιλεγόμενο Cybertruck, η Ford ετοιμάζει πυρετά το F-150 EV, η Rivian ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του R1T, GMC παρουσίασε το Hummer EV, ενώ υπάρχει και η Nikola με τον Badger. Ο Lordstown Motors αποκάλυψε το δικό του ηλεκτρικό pick-up Endurance, ενώ τελικά το Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει έναν καθαρά ηλεκτρικό Ram.

Πηγή

.Source