Ο SsangYong απειλείται με πτώχευση

Ο αδυναμία κάλυψης του υποχρεώσεις δανείου οδήγησε τον SsangYoung στην απόφαση να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Οι καθυστερημένες δανειακές υποχρεώσεις της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέρχονται σε 60 δισεκατομμύρια γουόν, περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βρίσκονται στα χέρια ξένων ιδρυμάτων, όπως η Bank of America, η BNB Baribas και η JBMorgan Chase & So.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι οι Κορεάτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους πιστωτές τους για παράταση των προθεσμιών πληρωμής. 45 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πρέπει να έχουν πληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου.

Προς το παρόν, το SsangYoung είναι υπό τον έλεγχό του Η Mahindra κατέχει το 74,65% των μετοχών της κορεατικής εταιρείας. Στην πραγματικότητα, η Mahindra αποκάλυψε το καλοκαίρι ότι έψαχνε έναν αγοραστή για τη SsangYoung, οπότε φαίνεται απίθανο να καλύψει αυτή την τρύπα δανείων της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πωλήσεις SsangYong τον Ιανουάριο-Νοέμβριο έφτασαν τις 98.825 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι παρά την αξίωση πτώχευσης της SsangYong, η Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με πιστωτές της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα μιας συμφωνίας που θα τη διατηρήσει ζωντανή.

Διαβάστε περισσότερα:

Επίσημος: Η έξυπνη αγοράζει ηλεκτρικό SUV

Ο Zanardi αναρρώνει μετά από πέντε εγχειρήσεις εγκεφάλου

Source