Τζιπ που δεν καίνε τίποτα έχουν φτάσει!

Μια κλασική ερώτηση για να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με ένα αυτοκίνητο είναι “πόσο καίει; ». Εάν έχει χαμηλή κατανάλωση, τότε η απάντηση είναι “τίποτα δεν καίει!». Κάτι παρόμοιο ισχύει για το πρώτο Jeep Plug-in Hybrid, που είναι επίσης διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη γκάμα τους Jeep Renegade και Τζιπ πυξίδα.

Δείτε επίσης: Ποιο νέο τζιπ πωλείται σε τιμή “chip”;

Παρά την εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον φύση τους, το Plug-in Hybrid, Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, μην κάνετε συμβιβασμούς όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες εκτός δρόμου, αξιοποιώντας στο έπακρο την υψηλή ισχύ (190 έως 240 hp), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο Turbo 1.3 λίτρων βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με ένα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από ένα Μπαταρία 11,4 kWh. Ο συνδυασμός των δύο σετ εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως 100 χλμ / ώρα να απαιτούν απλά 7,5 dl. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 km / h, ενώ σε καθαρά ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα μπορούν να φτάσουν τα 130 km / h.

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος που είναι κοινά για τα Renegade 4xe και Compass 4xe είναι:

  • Ο βενζινοκινητήρας 1.3 λίτρων Turbo με 130 ή 180 hp (ανάλογα με την έκδοση) και ροπή 270 Nm.
  • Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας στον μπροστινό άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί επίσης ως γεννήτρια και ένας στον πίσω άξονα με ενσωματωμένο διαφορικό (e-axle) που αποδίδει ροπή 60 hp και 250 Nm και τα οποία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση.
  • Μπαταρία λιθίου 400 volt με χωρητικότητα 11,4 kWh που τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα.
  • Το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων
  • Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που ελέγχει το σύστημα φόρτισης υψηλής τάσης

Δείτε επίσης: Το Jeep γιορτάζει και “δωρίζει” το Renegade

Ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και τις προτιμήσεις οδήγησης, ο οδηγός των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe μπορεί να επιλέξει μεταξύ τρία λειτουργικά προγράμματα (Υβρίδιο, Ηλεκτρικός και Ηλεκτρονική αποθήκευση), μέσω του σχετικού επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα. Όλα τα προγράμματα εκτελούν ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Επίσης το σύστημα ανάκτησης ενέργειας είναι ένα βασικό στοιχείο της οικολογικής φύσης του Jeep 4xe, επιτρέποντας την εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας κατά τη φάση επιβράδυνσης.

Οι θρυλικές δυνατότητες off-road των οχημάτων Jeep είναι εγγυημένες από το σύστημα Jeep Active Drive Low που παρέχει όλα τα Renegade 4xe και Compass 4xe. Η νέα τεχνολογία Plug-in Hybrid ενισχύει περαιτέρω αυτήν την ικανότητα συνδυάζοντας τους δύο κινητήρες για να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ροπή.

Προηγμένη τεχνολογία στις ειδήσεις Jeep Renegade 4xe και Πυξίδα 4xe εκφράζεται όχι μόνο από το υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και από πλούσιος εξοπλισμός άνεση, ασφάλεια και συνδεσιμότητα που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις και των δύο μοντέλων. Τα plug-in Hybrid μοντέλα διατίθενται σε εκδόσεις Limited, Trailhawk και S. Η αρχική έκδοση Limited περιλαμβάνει αυτόνομο σύστημα πέδησης και ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας, τυπικές ηλεκτρικές ανέσεις, αυτόματο φώτα και υαλοκαθαριστήρες, κλιματισμό διπλής ζώνης, σύστημα πολυμέσων την οθόνη αφής 8,4 ιντσών κ.λπ.

Δείτε επίσης: Μοναδική τιμή για το Jeep Compass

Χάρη στην τεχνολογία Πρόσθετο Hybrdid 4xe, για πρώτη φορά τα μοντέλα Jeep πετυχαίνουν εκπομπές κάτω των 50 g / km. και αναμεμιγμένο κατανάλωση από 1,9 l / 100 km. Όλες οι εκδόσεις των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe είναι κάτω από αυτό το όριο, το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τιμές λιανικής είναι διαθέσιμες κάτω από 40.000 ευρώ, διασφαλίζουν ότι οι εταιρικοί χρήστες αυτοκινήτων δεν θα πληρώσουν φόρο χρησιμοποιώντας τα νέα μοντέλα της Jeep Plug-in Hybrid.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής των νέων Jeep Renegade 4xe και Πυξίδα 4xe, σχηματίζονται από 41.900 και 45.900 ευρώ αντίστοιχα – ενώ – όπως και όλα τα μοντέλα Jeep – οι υβριδικές εκδόσεις Plug-in καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση 160.000 km και αντίστοιχη διάρκεια υπηρεσίας οδικής βοήθειας. Η εγγύηση για την μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 8 χρόνια με ισχύ έως 160.000 km.

Δείτε επίσης: Η Alfa Romeo εξακολουθεί να πωλείται σε χαμηλή τιμή;

Source