Το πιο προσιτό Tesla θα είναι συμπαγές και θα αναπτυχθεί στη Γερμανία

Το επόμενο μοντέλο της Tesla θα είναι ένα συμπαγές hatchback που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά και θα αναπτυχθεί στη Γερμανία, όπως αποκάλυψε ο Elon Musk.

Κατά τη διάρκεια της Tesla Battery Day, η Elon Musk ανακοίνωσε ένα νέο, πολύ προσιτό μοντέλο του οποίου η τιμή δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 $ και το οποίο θα τεθεί σε παραγωγή σε περίπου 3 χρόνια.

Αυτό το νέο μοντέλο Tesla, το οποίο αναμένεται να είναι ένα συμπαγές hatchback, θα έχει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό: θα αναπτυχθεί στη Γερμανία και την Κίνα από τοπικές ομάδες Ε & Α, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά, από σήμερα μέχρι σήμερα όλα τα μοντέλα της εταιρείας αναπτύχθηκε από την ομάδα Tesla στο Fremont (Καλιφόρνια).

Στόχος είναι το νέο μοντέλο να είναι κάτι περισσότερο από ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε στην Καλιφόρνια και να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά βασίζεται στις ιδέες των μηχανικών και των σχεδιαστών που εργάζονται στο Gigafactory Berlin. Αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι ένα όχημα για το ευρωπαϊκό κοινό και θα πρέπει να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών πόλεων και φυσικά τις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι σχεδιαστές και μηχανικοί στην Ευρώπη. Και πολλοί από τους κορυφαίους θέλουν να εργαστούν κάπου όπου μπορούν να φτιάξουν πρωτότυπα σχέδια. Δεν θέλουν απλώς να φτιάξουν την ευρωπαϊκή εκδοχή για κάτι που έχει σχεδιαστεί στην Καλιφόρνια. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι σημαντικό να προσελκύσουμε το καλύτερο ταλέντο για να κάνουμε αυθεντικό σχεδιασμό“, Είπε ο Elon Musk στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκό συνέδριο μπαταριών.

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla σχολίασε: “Στην Ευρώπη, νομίζω ότι ένα μικρό αυτοκίνητο θα ήταν ιδανικό – ίσως ένα hatchback ή κάτι τέτοιο. Κάτι που θα απαντήσει στην ερώτηση “τι θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι;” σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Στις ΗΠΑ, τα αυτοκίνητα τείνουν να είναι μεγαλύτερα για προσωπικούς λόγους. Στην Ευρώπη πάλι τείνουν να είναι μικρότεροι. Εάν προσπαθείτε να σταθμεύσετε σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα, είναι σημαντικό να έχετε ένα αυτοκίνητο που να ταιριάζει σε περιορισμένους χώρους στάθμευσης.».

Ο Elon Musk υπογραμμίζει τη στελέχωση του νέου Gigafactory που κατασκευάζεται στο Βερολίνο και για αυτόν τον λόγο ταξίδεψε ακόμη και στη Γερμανία στις αρχές Νοεμβρίου για να πάρει συνέντευξη από υποψήφιους μηχανικούς που θέλουν να εργαστούν στο νέο εργοστάσιο. Προφανώς τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, αφού ο Musk γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει και το πιο σημαντικό, πώς να το κάνει…

Πηγή 1, 2

.Source