Η Ford ερευνά τις επιπτώσεις του COVID-19 στη ζωή μας

Το 2020 ήταν μια χρονιά που κανείς δεν είχε προβλέψει. Το COVID-19 έφερε οικονομικό, πολιτικό και συναισθηματικό χάος, δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής του ατόμου, της οικογένειας, του συστήματος υγείας και ολόκληρων τμημάτων της κοινωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα της ένατης ετήσιας έκθεσης «Κοιτάζοντας περαιτέρω με το Ford Trends Report», η πανδημία αποκαλύπτει επίσης πόσο ανθεκτικοί άνθρωποι μπορούν να προσπαθούν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων και προσαρμογής.

“Καθώς προχωράμε προς το 2021 και προσβλέπουμε στην μετα-πανδημική εποχή, είναι σαφές ότι οι αλλαγές που επέφερε το COVID-19 μας έχουν επηρεάσει – αλλά σε ποιο βαθμό;” είπε η Sheryl Connelly, παγκόσμιες τάσεις καταναλωτών και μελλοντικός διαχειριστής της Ford Motor Company.

“Η Ford και άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται πολύ να μάθουν για τις αλλαγές που θα ριζωθούν στη ζωή μας ακόμη και μετά την απαλλαγή από το COVID.” Και μπορεί κανείς να μην μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτό , “Είπε ο Connelly.

Σε μια παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν σοκαρισμένοι από τις ανατρεπτικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Ερωτηθείς πόσο καλά είχαν προσαρμοστεί στις αλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 53% είπε ότι η προσαρμογή “ήταν πιο δύσκολη από ό, τι είχα φανταστεί”, ενώ το 47% είπε ότι ήταν “ευκολότερη από ό, τι φανταζόμουν”.

Ήταν πιο δύσκολο για τις νεότερες γενιές σε σύγκριση με τις παλαιότερες: το 63% της Generation Z (διάδοχοι των millennials που γεννήθηκαν μετά το 1996) είπε ότι ήταν πιο δύσκολο να προσαρμοστεί από το 42% των Baby Boomers που απάντησαν το ίδιο.

Η Έκθεση Ford Trends 2021 εξετάζει τα μεταβαλλόμενα πρότυπα στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να κατανοήσουν πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τον κόσμο μας το 2021, αλλά και στο μακρινό μέλλον. Μεταξύ των άλλων τάσεων που επισημαίνονται από την έρευνα είναι:

Σημεία πίεσης: Σε όλο τον κόσμο, το άγχος βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο – τροφοδοτείται από φόβους για μόλυνση από COVID-19 και ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στις κοινότητες, στην εργασία, στην εκπαίδευση και σε άλλους τομείς. Το 63% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο δηλώνουν ότι είναι περισσότερο άγχος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, ενώ 4 στους 5 λένε ότι πρέπει να προσέχουν καλύτερα τη συναισθηματική και ψυχική τους ευημερία. Συνειδητοποιώντας τις επιπτώσεις των πανδημιών στην ψυχική υγεία, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν καινοτόμους τρόπους για να αντέχουν και να επικοινωνούν.

Ώρα για απόδραση: Το ερώτημα “τι μέρα είναι;” έχει αρχίσει να γίνεται κλισέ καθώς εξαφανίζονται τα ξεχωριστά όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Για να καταπολεμήσουν τη μονοτονία της πανδημίας και τους περιορισμούς του σπιτιού, οι καταναλωτές αναζητούν νέους τρόπους για να ξεφύγουν – και πολλοί βρίσκουν καταφύγιο στα οχήματά τους. Περισσότεροι από 1 στους 4 ενήλικες παγκοσμίως που κατέχουν όχημα παραδέχονται ότι το χρησιμοποιούν για να χαλαρώσουν. Σχεδόν 1 στους 5 λένε ότι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως καταφύγιο. Και το 17% δηλώνουν ότι το χρησιμοποιούν ως χώρο εργασίας.

Συντροφικότητα και συντροφικότητα: Η πανδημία υπογράμμισε την ανάγκη των καταναλωτών για συντροφικότητα και επαναπροσδιόρισε την έννοια της οικογένειας. Η μοναξιά έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο – ένας στους δύο λένε ότι συχνά αισθάνονται μοναξιά. Αυτό είναι κάτι που οι νεότερες γενιές αισθάνονται πιο έντονα: οι εκπρόσωποι της Generation Z που συνήθως υποφέρουν από μοναξιά είναι διπλάσιοι από τους λεγόμενους Baby Boomers (64% έναντι 34%). Ως αποτέλεσμα, πολλοί σκέφτονται να μετεγκατασταθούν, να επιστρέψουν στο οικογενειακό τους σπίτι και να βρουν συντροφιά με νέους τρόπους – στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης.

Κοινωνικό χάσμα: Καθώς ο κόσμος μεγαλώνει, αυξάνεται το χάσμα μεταξύ ανισότητας και αδικίας – ειδικά καθώς η πανδημία έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, στις εθνοτικές μειονότητες και στον γυναικείο πληθυσμό. Καθώς οι καταναλωτές γνωρίζουν περισσότερο αυτό το κοινωνικό χάσμα, οι μάρκες λειτουργούν ως ακτιβιστές και επιχειρηματίες. Το 76% των ενηλίκων παγκοσμίως αναμένουν ότι οι επωνυμίες θα λάβουν θέση σε κοινωνικά ζητήματα – και το 75% πιστεύει ότι οι επωνυμίες σήμερα προσπαθούν να κάνουν το σωστό.

Αγορά εμπειρίας: Εν μέσω της πανδημίας, ο τρόπος αγοράς και αναζήτησης προϊόντων έχει αλλάξει. Οι μεγάλες και μικρές εταιρείες προσαρμόζονται με τεράστιο ρυθμό – και πολλοί καταναλωτές αγκαλιάζουν και απολαμβάνουν τη νέα κανονικότητα. Το 75% των ενηλίκων δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες βελτίωσαν την εμπορική τους εμπειρία από την έναρξη της πανδημίας – ενώ το 41% ​​δεν θέλει να επιστρέψει στη συμβατική διαδικασία αγοράς προ-COVID-19

Παράκαμψη κυκλοφορίας: Η πανδημία μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι όλα είναι μπλοκαρισμένα, αλλά δεν έχουμε σταματήσει καθώς τα μέσα προσωπικής μεταφοράς ακμάζουν. Οι πωλήσεις ποδηλάτων αυξήθηκαν στα ύψη και οι πόλεις έχουν δημιουργήσει μια ειδική λωρίδα στους δρόμους για χρήση από ποδηλάτες. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν στα ύψη καθώς οι άνθρωποι αναζητούν προστασία γνωρίζοντας ότι μπορούν να ελέγχουν το περιβάλλον τους. Και ο έξυπνος αστικός σχεδιασμός επιταχύνει τις εξελίξεις για να εφαρμόσει πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Το 67% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι αισιόδοξοι για το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων και το 68% των γονέων θα προτιμούσαν το παιδί τους να οδηγεί ένα αυτόνομο όχημα αντί να ταξιδεύει δίπλα σε έναν άγνωστο οδηγό.

Διατήρηση της αειφορίας: Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα φάνηκε να είναι η θετική πλευρά του παγκόσμιου κλειδώματος, αλλά αυτή η αισιοδοξία εξαφανίστηκε γρήγορα καθώς οι άνθρωποι στράφηκαν γρήγορα σε πλαστικά και άλλα αναλώσιμα – καθιστώντας σαφές ότι ήταν πιο βιώσιμο να μείνετε. βιώσιμος. Οι νεότερες γενιές ανησυχούν ιδιαίτερα: το 46% της γενιάς Z παγκοσμίως λέει ότι η πανδημία μας έχει κάνει πιο σπατάλη – και το 47% πιστεύει ότι μακροπρόθεσμα, η πανδημία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Source