Ποιο είναι το φθηνότερο ιαπωνικό τζιπ;

Στην εποχή μας SUV κυριαρχήστε στην αγορά αυτοκινήτων, με τα περισσότερα από αυτά διαθέσιμα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, προς όφελος της οικονομίας της αγοράς αλλά και κατά τη χρήση. Όλα έχουν και εκδόσεις τετρακίνησης, είναι συνήθως ακριβά και απαγορευτικά για το ευρύ κοινό.

Δείτε επίσης: SUV με μεγαλύτερο και μικρότερο κορμό

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid AllGrip 4WD, καθώς είναι ένα από τα πιο προσιτά SUV 4 ταχυτήτων, καθώς και το φθηνότερο ιαπωνικό μικρό 4 × 4 SUV. Οι τιμές του στην αρχική έκδοση GL + ξεκινούν από 22.170 ευρώω (2.400 ευρώ πιο ακριβό από το Vitara 2WD GL +) και με πλήρη εξοπλισμό. Περιλαμβάνει 7 αερόσακους με αυτόνομο φρενάρισμα, ανίχνευση τυφλού σημείου, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση πινακίδας κυκλοφορίας και βοήθεια πίσω ελέγχου ταχύτητας. Διαθέτει επίσης όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, αυτόματο κλιματισμό, προσαρμοστικό cruise control, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, προβολείς LED κ.λπ.

Η αναβάθμιση πραγματοποιείται από την αναβάθμιση 1.4 Boosterjet Hybrid 48V, εξουσία 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 235 Nm στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τη Suzuki, το υβριδικό τετρατάχυτο Vitara επιταχύνεται 0-100 km / h στα 10,2 dl., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 190 km / h, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,9 l / 100 km και οι εκπομπές CO2 είναι 111 g / km. Στην πράξη, αυτό το μηχανικό σετ ξεχωρίζει για την πολύ πολιτισμένη λειτουργία και έλξη από πολύ χαμηλές στροφές. Επίσης, αυτός ο κινητήρας είναι πρόθυμος να πιέσει τον επιταχυντή και επιταχύνει γρήγορα το σώμα των 1.245 kg, ενώ η κατανάλωση βρέθηκε στη δοκιμή στα 7,7 l / 100 km.

Δείτε επίσης: Hybrid Made in Japan με 13.350 ευρώ

Σχετικά με τα θετικά χαρακτηριστικά του Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid AllGrip 4WD ανήκουν στην ευχάριστη αίσθηση οδήγησης, χάρη στον πολύ καλό συνδυασμό του ελαστικού και του αποτελεσματικού κινητήρα και της ανάρτησης με τη σφιχτή ρύθμιση. Ο 4Motion AllGrip περιλαμβάνει τέσσερις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου. Αυτό που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο είναι Αυτο, όπου η κίνηση μεταδίδεται αυτόματα στους πίσω τροχούς όταν περιστρέφεται το μπροστινό μέρος. Με το Αθλημα βελτιώνει την απόδοση στις στροφές, διανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ αλλάζει την απόκριση του γκαζιού και την κατανομή ροπής. Ο Χιόνι είναι κατάλληλο για ολισθηρές επιφάνειες και ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση. Τέλος, η επιλογή Κλειδαριά διανέμει συνεχώς μια μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς για να εξασφαλίσει τη μέγιστη πρόσφυση.

Δείτε επίσης: Νέο SUV με 13.580 ευρώ και 445 lt. καπό του χώρου αποσκευών

Source