Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την πλατφόρμα e-TNGA (βίντεο)

Η Lexus και η Toyota αποφάσισαν να δείξουν επίσημα πώς θα μοιάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους με την πλατφόρμα e-TNGA.

Η Toyota και η θυγατρική της Lexus θα κατασκευάσουν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους, με βάση την ολοκαίνουργια πλατφόρμα e-TNGA. Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δείξουν επίσημα πώς θα μοιάζουν αυτά τα οχήματα, δίνοντας κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Η Lexus αποφάσισε να δώσει τα περισσότερα μέσω ενός ξεχωριστού βίντεο, όπου φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν στιλιστικές πινελιές από το παρελθόν και τα παλιά μοντέλα των δύο εταιρειών.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται ότι έχουν συναντηθεί δυσκολίες στο σχεδιασμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την πλατφόρμα e-TNGA, η οποία φαίνεται να έχει ξεπεραστεί, αφού έχουμε μια γεύση από το προαναφερθέν βίντεο.

Η Lexus παρουσίασε επίσης το DIRECT4, το Ηλεκτρικό Σύστημα Ελέγχου Κίνησης, το οποίο θα ελέγχει τη ροπή στους μπροστινούς και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά και σε κάθε τροχό ξεχωριστά, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι το ηλεκτρικό Θα έχει πιθανώς τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας σε κάθε έναν ρόδα.

Το DIRECT4 e-Axle θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε υβριδικά οχήματα Lexus για μια πιο εξελιγμένη εμπειρία οδήγησης. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το σχήμα που παρουσίασε η Toyota αναφέρεται ως BZ ή Beyond Zero από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή

.Source