Το Mini είναι τόσο αναγνωρίσιμο όσο το Porsche 911

Ενώ υπάρχουν κατασκευαστές που από γενιά σε γενιά μοντέλων αναζητούν νέα σχήματα και νέες προοπτικές για τα μοντέλα τους, υπάρχουν και άλλοι που βασίζονται στο αρχέτυπο καλούπι και απλά το αναπτύσσουν. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το ότι το επόμενο Μίνι θα είναι μια εξέλιξη του τρέχοντος μοντέλου, όπως επιβεβαιώνεται σε δηλώσεις του αφεντικού της μάρκας, Bernd Körber, στο British Autocar.

Το νέο Mini θα κυκλοφορήσει έως το 2023 και θα είναι η τέταρτη γενιά του μοντέλου υπό την ιδιοκτησία του BMW. Όσον αφορά το σχεδιασμό, περιμένουμε μια εξέλιξη του τρέχοντος σχήματος, διατηρώντας το βασικό σχήμα και τους στρογγυλούς προβολείς. Και όπως είπε ο Korber, το σχήμα του Mini είναι τόσο ισχυρό και αναγνωρίσιμο όσο και του εικονικού 911.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, θα είναι λίγο μικρότερο για να ταιριάζει σε όλα τα επιπλέον μοντέλα που θα δούμε. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Mini θα εισέλθει σε μια νέα εποχή καθώς εκτός από το νέο Countryman (θα το δούμε το 2022 και θα έχουμε τουλάχιστον μία έκδοση EV, φυσικά ένα plug-in hybrid) θα παρουσιάσει ένα νέο συμπαγές SUV (πιθανώς μεγαλύτερο από το Countyman).

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του νέου Mini, με το τρίθυρο να είναι το αιχμή της αιχμής, θα υπάρχει μια νέα πλατφόρμα που θα υποδέχεται τους ηλεκτροκινητήρες βενζίνης (πιθανότατα δεν θα υπάρχουν εκδόσεις ντίζελ), καθώς και πλήρως μηδενικές εκπομπές. Φυσικά, οι καυτές εκδόσεις των Cooper S και JCW θα συνεχιστούν, ακόμα κι αν είναι πολύ υβριδισμένες.

Source