Το Mazda 323F ξεκίνησε μετά από 17 χρόνια (+ βίντεο)

Ο πρώτος Mazda 323F, με Toyota Celica 4ης γενιάς, είναι τα αυτοκίνητα που ακόμα και σήμερα διατηρούν ζωντανή τη φλόγα των αναδιπλούμενων φώτων. Τα αναδυόμενα παράθυρα στα αγγλικά ή “φώτα σαν αυτό” (συνοδεύονται από την αντίστοιχη κίνηση του χεριού πάνω-κάτω). Πολλοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς προβλήματα. Αυτό που θα δούμε σήμερα ανήκει στην ατυχή πλευρά του 323.

Διαβάστε επίσης: Το Ford Sierra RS Cosworth ξύπνησε μετά από 12 χρόνια

Καταχώρησε για πρώτη φορά τους τροχούς του 1992 και παρέμεινε ενεργός για περισσότερο από μια δεκαετία, μέχρι το 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερε να περάσει 188.326 χλμ. – κάτι περισσότερο από 18.000 χλμ ετησίως. Για έναν απροσδιόριστο λόγο, πήγε στο απραγιά. Και έμεινε εκεί για 17 ολόκληρα χρόνια, με το χρόνο και τις “καταδύσεις” για ανταλλακτικά αφήνοντας τα σημάδια τους στα ιαπωνικά μικρά και μεσαία. Οι προφυλακτήρες απουσιάζουν, ωστόσο η Mazda δεν το καταλαβαίνει.

Δείτε επίσης: Η Mercedes S-Class βρίσκεται σε απομόνωση για 25 χρόνια

Με αλλαγή μπαταρίας, βενζίνης και λίγο DIY στους ιμάντες και τα ακροφύσια (που περιλάμβαναν τον καθαρισμό τους με ένα κατσαβίδι), το Ο κινητήρας των 16 βαλβίδων 1.500 ίππων πήγε μπροστά χωρίς δισταγμό! Ακόμη και τα ηλεκτρονικά λειτουργούν καλά, με την εξαίρεση της “μονόφθαλμης” παρουσίασης λόγω του σωστού φωτεινού σηματοδότη που δεν ανοίγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εκκίνηση ακόμη και ενός φρέσκου κινητήρα, όχι εκείνου που έχει ξεχάσει σχεδόν δύο δεκαετίες. Ο ιαπωνικός κινητήρας, ωστόσο, δεν «μασήθηκε». Στην πραγματικότητα, μετά από ένα “συμπλέκτη” στο συμπλέκτη, το 323F έκανε ένα πολύ φυσιολογικό περίπατο!

Δείτε επίσης: Το ντίζελ VW Passat κυκλοφόρησε μετά από 17 χρόνια

Το Mazda 323F ξεκίνησε μετά από 17 χρόνια (+ βίντεο)

Source