Η Hyundai αντιμετωπίζει αγωγές λόγω προβλήματος με την μπαταρία Kona Electric

Η Hyundai Motor έχει εμπλακεί σε νομικές περιπέτειες λόγω του ζητήματος που προέκυψε με την μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kona Electric, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε τη φωτιά.

Τουλάχιστον 200 άτομα έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της εταιρείας, απαιτώντας αποζημίωση για τη μείωση, όπως ισχυρίζονται, της οικονομικής αξίας των ηλεκτρικών οχημάτων τους, αλλά και για άλλες απώλειες, όπως αναφέρεται στον οργανισμό. Ρόιτερς δύο δικηγόροι που εκπροσωπούν τους ενάγοντες.

Η Hyundai προμηθεύεται τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί στα ηλεκτρικά της οχήματα LG Chem Ltd. Το ίδιο ισχύει και για τη General Motors, η οποία ανακάλεσε τελικά 68.677 ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ενάγοντες ζητούν, μεταξύ άλλων, από τη Hyundai, να αντικαταστήσει τις μπαταρίες στα οχήματα που έχουν ανακληθεί και όχι μόνο ενημερώσεις λογισμικού.

«Παρόλο που αναγνωρίζει σφάλματα μπαταρίας, η εταιρεία σας βασίζεται σε λάθος πολιτική – αντικατάσταση λογισμικού, η οποία είναι μια προσωρινή λύση, για να αγοράσετε χρόνοΔηλώνουν, μεταξύ άλλων, στις αγωγές τους.

«Μια μπαταρία που δεν είναι ασφαλής είναι σαν βόμβα“, Χαρακτηρίζει χαρακτηριστικά o Παρκ Τσουλ-Γουάν ειδικεύεται στις μπαταρίες.

Τι λέει η Hyundai

Η Hyundai πήρε θέση στο θέμα, λέγοντας: “Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση μετά από μια αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης μπαταριών και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία στους καταναλωτές. Η αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι μόνο ορισμένα από τα οχήματα έχουν προβλήματα με τις μπαταρίες και αυτά που αντικαθίστανται χωρίς επιπλέον χρέωση.».

Μέχρι στιγμής, η Hyundai έχει ανακαλέσει περισσότερα από 74.000 Kona Electircs παγκοσμίως, μετά από πυρκαγιά σε 16 οχήματα στη Νότια Κορέα, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Πηγή

.Source